R. Fico nemenoval ministrov, ak prezidentka Čaputová niekoho odmietne, čaká vysvetlenie

NETKY.SK • 18 Október 2023, 13:00 • 2 min
R. Fico nemenoval ministrov, ak prezidentka Čaputová niekoho odmietne, čaká vysvetlenie

BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD Robert Fico stále nepovedal mená nominantov strany na ministrov v novej vláde. Po stredajšom rokovaní strán s predsedom Národnej rady (NR) SR Borisom Kollárom Fico avizoval, že ešte počas dňa budú rokovať s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

slovakia

left justify in out

Fico podotkol, že ak hlava štátu niekoho z predložených kandidátov odmietne, bude to musieť aj riadne vysvetliť a odôvodniť. Nekonkretizoval zatiaľ ani návrhy na predsedov výborov či podpredsedu parlamentu za Smer-SD. Termínu ustanovujúcej schôdze NR SR je podľa jeho slov vecou prezidentky. Pripomenul, že musí byť najneskôr 30 dní odo dňa vyhlásenia výsledkov parlamentných volieb.

Šéf Smeru-SD reagoval aj na otázku o obvinených vyšetrovateľoch Národnej kriminálnej agentúry, tzv. čurillovcoch, ktorí podľa Sme.sk získali status chráneného oznamovateľa. "Vôbec sa takýmito hlúposťami nebudem zaoberať. Čo si myslíte, že sa zbavia zodpovednosti za to, čo napáchali," povedal. Podotkol, že sa im nikto nejde mstiť a že ich neobvinil on, ale policajná inšpekcia. Na otázku, či úrad oznamovateľov protispoločenskej činnosti treba zrušiť, neodpovedal.

Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini pripomenul, že úrad vznikol ešte za ich vlád. Nemyslí si, že by sa mal hneď rušiť. "Treba sa možno pozerať, či efektívne funguje a či plní svoju úlohu," uviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Aktuality.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies