USA podpísali zákon o finančnej pomoci na boj proti koronavírusu

NETKY.SK • 19 Marec 2020, 07:07 • 2 min
USA podpísali zákon o finančnej pomoci na boj proti koronavírusu

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump podpísal vo včerajších hodinách zákon o balíku finančnej pomoci na boj proti pandémii koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Obsah balíka 

Podľa miestnych zdrojov je navrhnutý tak, aby poskytoval pomoc pracovníkom, ktorí čelia finančným výpadkom v dôsledku šírenia koronavírusu SARS-CoV-2 v krajine. Balík pomoci v hodnote 100 miliárd dolárov (91,6 mld. eur) zahŕňa bezplatné testovanie na koronavírus, rozširuje možnosti uplatnenia platenej práceneschopnosti a posilňuje niektoré dávky poistenia v nezamestnanosti. Zahŕňa taktiež ďalšiu pomoc vo forme potravinových programov.

 

img

 

Proces schválenia

Balík opatrení pre Američanov zasiahnutých novým koronavírusom, ktorého cieľom je obmedziť vplyv pandémie na ekonomiku, schválili v noci SELČ senátori a ešte cez víkend členovia Snemovne reprezentantov.

 

Šírenie nákazy 

V USA sa koronavírus potvrdil vo viac ako 7700 prípadoch takmer vo všetkých štátoch. Dosiaľ tam evidujú v súvislosti s ochorením COVID-19 celkovo 134 úmrtí.

 

img

 

Nové odporúčania pre Američanov 

Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) v nedeľu večer zverejnilo svoje nové odporúčania, podľa ktorých by Američania mali zrušiť všetky zhromaždenia — vrátane svadieb, konferencií, športových alebo iných podujatí — za účasti viac ako 50 ľudí, a to na najbližších osem týždňov. Vo viacerých štátoch USA sú už zatvorené školy, múzeá, športové štadióny a zábavné centrá.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies