Srbsko šokovalo domáce Portugalsko a postúpilo na MS!

NETKY.SK • 15 November 2021, 11:05 • 2 min
Srbsko šokovalo domáce Portugalsko a postúpilo na MS!

LISABON – Srbsko má nového národného hrdinu! Stal sa ním srbský útočník Alexander Mitrovič, ktorý v poslednej minúte rozhodol o postupe Srbska na MS v Katare.

slovakia

left justify in out

Srbsko sa raduje, Ronaldo smúti

Rozhodujúci zápas skupiny A sa konal v portugalskom Lisabone medzi domácim Portugalskom a hosťujúcim Srbskom. Portugalci boli jednoznačnými favoritmi na postup a mohli si ho vybojovať práve na domácom štadióne v Lisabone

 

Portugalsko sa dostalo do vedenia už v 2. minúte zápasu, po chybe srbského obracnu sa prudkou strelou presadil stredopoliar Lille Renato Sanches. Srbsko dokázalo odpovedať v 33. minúte, strelu hviezdy holandského Ajaxu Dušana Tadiča nedokázal udržať Rui Patrício a lopta prešla až na bránkovú čiaru Portugalska.

 

Všetko smerovalo k remíze, no útočník Srbska Alexander Mitrovič mal o niečo iné plány. V 90. minúte sa dostal k šikovnej hlavičke a prekonal Patrícia po druhýkrát. Srbsko nakoniec vyhralo rozhodujúci zápas a postúpilo na MS v Qatare, Portugalsko čaká jarná baráž.

 

 

Španieli zvládli zápas so Švédskom a postúpili na MS v Katare

Španieli si to v Seville rozdali o priamy postup so Švédmi, pričom im stačila i remíza. V prvom polčase mali síce územnú prevahu, ale bez šancí. Švédi, ktorí začali so Zlatanom Ibrahimovičom na lavičke náhradníkov, mali dve, no Emil Forsberg ich nevyužil.

 

Pri odchode do kabín domáce publikum svojich vypískalo. Veľmi ich to neprebralo, výber Tre kronor mal ďalšie príležitosti, ale Forsberg svoju tretiu šancu nevyužil, podobne ako pred ním Alexander Isak.

 

V 73. minúte prišiel na ihrisko "Ibra", ale ani on sa nepresadil a tak v 88. minúte rozhodol o osude duelu a postupe "La Furia Roja" Alvaro Morata. Ten dorazil perfektnú strelu Olma z diaľky.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies