FL: Šlágrom súboj na Horehroní! Bude sa bojovať o účinkovanie v pohárovej Európe

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 15:20 • 2 min
FL: Šlágrom súboj na Horehroní!  Bude sa bojovať o účinkovanie v pohárovej Európe

BRATISLAVA - Piatkový šláger predposledného 32. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže sa uskutoční na Horehroní. Hráči štvrtého tímu aktuálneho poradia Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová (45 bodov) privítajú tretie mužstvo klasifikácie MFK Ružomberok (46 b.).

slovakia

left justify in out

Oba spomenuté kluby majú reálnu šancu zastupovať slovenský futbal v prvom predkole Európskej ligy (EL) v nastávajúcej sezóne 2017/2018, podmienkou je udržanie si súčasné postavenie v tabuľke. Ako je známe, na európskej klubovej scéne budú štartovať prvé štyri tímy z konečného poradia Fortuna ligy 2016/2017 - v 2. predkole Ligy majstrov sa predstaví už dávnejšie známy úradujúci slovenský šampión MŠK Žilina (zatiaľ 67 b.) a miestenku do 1. predkola EL si zabezpečil už v predstihu ŠK Slovan Bratislava (54 b.), ktorý obsadí s určitosťou konečnú druhú priečku.

Víťaz spomenutého piatkového duelu 32. kola Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová - MFK Ružomberok sa môže tešiť z účinkovania v Európskej lige. V prípade "železiarov" by to bola premiérová účasť na európskej klubovej scéne.

 

"Určite je to pre nás veľmi dôležitý zápas. Všetci si uvedomujeme, čo môžeme získať a dosiahnuť. Nie každému sa podarí dostať sa do Európskej ligy, či aspoň jeho predkola. Bude to pre nás veľká výzva, a preto verím, že sa nám už v najbližšom zápase podarí splniť náš cieľ," cituje oficiálna internetová stránka podbrezovského klubu slová krajného obrancu Matúša Turňu.

Futbalistom ŽP Šport sa proti Ružomberku v tejto fortunaligovej sezóne darí: v 10. kole si 24. septembra 2016 doma poradili so súperom 3:1 (góly: Podio, M. Kochan, P. Vajda - Lačný), v druhej konfrontácii v rámci 21. kola sa 26. februára 2017 v Ružomberku zrodila bezgólová remíza.

 

"Každý zápas je niečím výnimočný. Uvedomujeme si, že to pre nás aj pre klub môže byť v piatok veľký deň. Urobíme všetko, aby sme sa tešili na konci duelu a potvrdili naše postavenie v tabuľke. Obe mužstvá sa však dobre poznajú. Určite sa svedomite pripravíme na blížiaci sa vrchol našej sezóny," poznamenal ďalej 31-ročný jeden zo základných stavebných pilierov základnej zostavy Podbrezovej, ktorý nastúpil vo Fortuna lige 2016/2017 na dovedna 28 stretnutí pod vedením predchádzajúceho trénera Mareka Fabuľu i nového kouča Karola Praženicu.

 

"Ťažko hovoriť o výsledku. Na oboch stranách bude stáť rovnaký počet hráčov a každé mužstvo chce vyhrať. Zápas sa začína od stavu 0:0, no verím, že po 90 minútach sa budeme radovať práve my a aj všetci, ktorí sa podieľajú na úspechu nášho klubu. Dúfam, že nás prídu na štadión povzbudiť fanúšikovia v hojnom počte a spoločne oslávime postup do pohárovej Európy."




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies