CEO slovenského Woltu Tomáš Beniak preberá vedenie aj v Česku

NETKY.SK • 11 Január 2024, 15:55 • 2 min
CEO slovenského Woltu Tomáš Beniak preberá vedenie aj v Česku

BRATISLAVA - Tomáš Beniak, ktorý od roku 2021 vedie Wolt na Slovensku, sa v januári 2024 stal aj novým CEO pre Českú republiku. Na Slovensku sa mu počas 3 rokov podarilo rozšíriť služby Woltu zo 4 do 70 miest a významne posilniť pozíciu medzi logistickými službami. Podobné výzvy ho čakajú aj v Česku – medzi Beniakove hlavné priority patrí expanzia do regiónov, posilňovanie pozícií v retailovom segmente i posun B2B služieb.

slovakia

left justify in out

Tomášovi Beniakovi sa podarilo etablovať Wolt ako lídra medzi doručovacími spoločnosťami na Slovensku. V súčasnosti tu má Wolt približne 4 000 partnerov z oblasti gastra a retailu a je najsilnejšou rýchlou doručovacou spoločnosťou v oblasti potravín. Vďaka spolupráci so supermarketmi Billa, Tesco, Coop Jednota a partnerským Wolt Marketom pokryje rýchly rozvoz potravín už v 16 mestách Slovenska. Malý tím 10 interných zamestnancov sa pod jeho vedením rozrástol na 170 ľudí.

Teraz Beniak preberá aj vedenie českého Woltu. Prioritou na budúci rok je rozšíriť dostupnosť služieb v ďalších desiatkach lokalít. „Expanzia do ďalších regiónov je samozrejme logickým krokom k tomu, ako sa dostať k čo najviac zákazníkom. Vo Wolte to ale vždy robíme tiež s úmyslom podpory regionálnej ekonomiky a menších miestnych obchodov a reštaurácií. Až 86 % všetkých partnerov Woltu sú menšie firmy,” hovorí CEO slovenského a českého Woltu Tomáš Beniak. Nemenej podstatným cieľom bude rozšírenie Woltu do retailu, predovšetkým v oblasti rozvozu potravín. „Snažíme sa vo Wolte vytvoriť najväčší obchodný dom do vrecka, ktorého súčasťou musí byť tento rok skvelá ponuka potravín a to vo všetkých veľkých mestách,” uzatvára Beniak.

Tomáš Beniak po štúdiu filozofie na univerzite v Holandsku vyučoval na vysokej škole v Bratislave. Do biznisového sveta sa neskôr dostal cez európskeho poskytovateľa coworkingových priestorov HubHub, ktorý je súčasťou developerskej spoločnosti HB Reavis. V nej zastával pozíciu Country Managera. Od roku 2021 pôsobí vo Wolte.

Zmeny nastali aj na pozícii šéfa marketingu v českom Wolte. Jeho riaditeľom sa v novembri 2023 stal Adam Lazár, ktorý od roku 2021 vedie slovenský marketingový tím a teraz tak koordinuje aktivity v oboch krajinách.  Lazár sa v marketingu pohybuje viac ako 15 rokov a prešiel rôznorodými pozíciami a oblasťami. Skúsenosti nazbieral napríklad v Orange Slovensko a taktiež vo svete agentúr, alebo v sektore bankovníctva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Wolt, Foto: Wolt
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies