Bundestag schválil návrh zákona na rozširovanie obnoviteľnej energie

NETKY.SK • 7 Júl 2022, 18:16 • 2 min
Bundestag schválil návrh zákona na rozširovanie obnoviteľnej energie

BERLÍN – Nemecký Spolkový snem – Bundestag vo štvrtok schválil návrh zákona na podporu rýchlejšieho rozširovania obnoviteľnej energie v Nemecku. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

slovakia

left justify in out

Vicekancelár a minister hospodárstva Robert Habeck uviedol, že ide o najdôležitejšie zmeny v nemeckom energetickom sektore za uplynulé roky. Návrh zahŕňa oblasť veternej a solárnej energie.

 

img

 

Ak ho schváli aj nemecká Spolková rada (Bundesrat), podiel elektriny vyrobenej z obnoviteľných zdrojov v Nemecku sa do roku 2030 zvýši minimálne na 80 % súčasnej úrovne. Dnes to je menej ako 50 %.


Pre tento cieľ sa majú vyčleniť pre pobrežné veterné turbíny dve percentá nemeckého územia, čo bude viac ako dvojnásobok súčasnej plochy. Expanzia veternej energie sa v Nemecku v uplynulých rokoch zastavila najmä pre nedostatok plôch na výstavbu turbín, vysvetľuje DPA.

 

img

 

Rozširovanie zdrojov obnoviteľnej energie je jedným z hlavných klimatických cieľov vládnej koalície nemeckého kancelára Olafa Scholza, ktorej súčasťou je aj strana Zelených. Nemecká vláda sa  zároveň snaží znížiť závislosť na dovoze ruských fosílnych palív pre vojnu na Ukrajine, pripomína DPA.

 

Možno vás zaujme: Naď pripustil navyšovanie obranného rozpočtu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies