Žiadny stres kvôli daniam. Daňové úrady predĺžia 2. aprília úradné hodiny!

NETKY.SK • 29 Marec 2024, 17:30 • 2 min
Žiadny stres kvôli daniam. Daňové úrady predĺžia 2. aprília úradné hodiny!

Daňové úrady po celom Slovensku budú posledné dva dni, ktoré zostávajú na podanie daňového priznania, k dispozícii všetkým klientom počas predĺžených úradných hodín a to i 2.4. 2024 od 8:00 do 18:00 hod.

slovakia

left justify in out

Finančná správa sa aj tento rok pripravila na najväčší nápor pri podávaní daňových priznaní na daň z príjmu za rok 2023. Daňové priznanie treba podať a daň zaplatiť do 2. apríla 2024. Momentálne je celkové plnenie na cca 49%.

V porovnaní so stavom k 24.3.2023 je zaznamenaný nárast riadne podaných daňových priznaní o 13,43%, čo v číselnom vyjadrení predstavuje nárast o 74 111 podaní. Každoročne stúpa počet podaných, DPPO, súvisí to so vznikom nových spoločností.

Počas posledných marcových dní posilní finančná správa úradné hodiny na daňových úradoch aj na call centre finančnej správy. Cieľom je poskytnúť daňovníkom čo najširšiu podporu pri plnení svojich povinností. Daňové úrady po celom Slovensku budú k dispozícii všetkým klientom počas predĺžených úradných hodín i 2.4. 2024 od 8:00 do 18:00 hod.

Pri usmerňovaní klientov, preberaní tlačív a zabezpečovaní poriadku, kolegom z daňových úradov pomôžu aj kolegovia z colných úradov. Finančná správa týmto chce zabezpečiť, aby celý proces preberania daňových priznaní bol čo najplynulejší a bezproblémový.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Ministerstvo financií SR. (Facebook/MF SR)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies