Útok na kresťanstvo? Joe Biden čelí kritike za podporu transrodových ľudí na Veľkonočnú nedeľu

NETKY.SK • 31 Marec 2024, 19:30 • 2 min
Útok na kresťanstvo? Joe Biden čelí kritike za podporu transrodových ľudí na Veľkonočnú nedeľu

Trumpov volebný tím požaduje od prezidenta Joe Bidena ospravedlnenie za to, že označil 31. marec za „Deň transrodového zviditeľnenia“. Deň sa zhoduje s Veľkonočnou nedeľou, jedným z najvýznamnejších kresťanských sviatkov.

slovakia

left justify in out

Prezident Biden vo svojom piatkovom vyhlásení povedal: V deň transrodového zviditeľnenia si ctíme mimoriadnu odvahu a príspevky transrodových Američanov a opätovne potvrdzujeme záväzok nášho národa vytvoriť dokonalejšiu Úniu – kde sú všetci ľudia stvorení ako rovní a po celý život sa s nimi zaobchádza rovnako.“

Trumpov volebný tím prostredníctvom hovorkyne Karoline Leavittovej odsúdil Bidena za „otrasné a urážlivé“ rozhodnutie, ako uviedla agentúra Associated Press.

"Vyzývame neúspešnú kampaň Joe Bidena a Biely dom, aby sa ospravedlnili miliónom katolíkov a kresťanov v celej Amerike, ktorí veria, že zajtrajšok (nedeľa, pozn. red.) je len na jednu oslavu - zmŕtvychvstanie Ježiša Krista," povedala Leavittová.

Leavittová tiež odsúdila Bidenovu administratívu za to, že zakázala deťom predkladať návrhy s náboženskou tematikou na veľkonočné umelecké podujatie v Bielom dome. "Bohužiaľ, toto sú len dva ďalšie príklady dlhoročného útoku Bidenovej administratívy na kresťanskú vieru."

Predseda Snemovne reprezentantov Mike Johnson pre X uviedol, že Bidenov Biely dom „zradil“ ústrednú zásadu Veľkej noci – vzkriesenie Ježiša Krista – zákazom náboženských symbolov v umeleckej súťaži a vyhlásením „Dňa transgenderov“ na Veľkonočnú nedeľu.

Donald Trump Jr., Trumpov najstarší syn, na sieti X uviedol: „Toto je nové náboženstvo ľavice. Chcú, aby ľudia uctievali trans vlajku namiesto Boha. Treba ich zastaviť."

Bývalý prezidentský kandidát Vivek Ramaswamy spochybnil výber dátumu na oslavu transgender na X a považuje to za priamy útok na kresťanstvo. "Zaujímalo by ma, ako prišiel na ten dátum," napísal.

Administratívu kritizoval aj poslanec Alex Mooney. „Toto je priamy útok na kresťanstvo. Ďalší útok tejto administratívy na náboženstvo a tradície,“ napísal.

Denník Daily Wire v sobotu poznamenal, že toto je už tretí rok, keď Biden vydal vyhlásenie na Deň transgender ľudí na 31. marca. Poznamenal, že Bidenovo rozhodnutie nasleduje po výročí streľby v škole Covenant v Nashville, Tennessee, osobou s transidentifikáciou.

"Biden nevydal vyhlásenie k výročiu smrteľnej streľby," uviedol Wire. „Biden opakovane využíval svoju kanceláriu na propagáciu pro-trans a LGBT politík a pozýval trans-identifikujúcich ovplyvňovateľov sociálnych médií na podujatia Bieleho domu, ako sú oslavy mesiaca hrdosti, ktoré sa konajú na South Lawn.“

Trumpov podporovateľ, ktorý napísal na X, pripomenul, čo Trump povedal vo videoposolstve na Veľkonočnú nedeľu v roku 2018, keď bol prezidentom: „Spomíname si na utrpenie a smrť jediného Božieho Syna a na jeho slávne vzkriesenie na tretí deň. Na Veľkonočnú nedeľu s radosťou ohlasujeme, že Kristus vstal z mŕtvych." Podporovateľ poznamenal, že Biden "nie je katolík!"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj. Th Christian Post (www.christianpost.com), Foto: Joe Biden, americký prezident. (Sean Rayford/Getty Images)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies