F1 sa túto sezónu v Ázii nepôjde! Baku, Yas Marina aj Suzuku nakoniec zrušili

NETKY.SK • 12 Jún 2020, 17:25 • 2 min
F1 sa túto sezónu v Ázii nepôjde! Baku, Yas Marina aj Suzuku nakoniec zrušili

PARÍŽ - Mimo Európy v tejto sezóne formule 1 ruže zrejme nepokvitnú. Medzinárodná automobilová federácia (FIA) v piatok definitívne zrušila tri veľké ceny mimo európskeho kontinentu - v Azerbajdžane, Singapure a Japonsku. Spoločným menovateľom sú pretrvávajúce problémy s pandémiou koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Obavy organizátorov
Grand Prix Azerbajdžanu sa pôvodne mala konať 7. júna a preteky v Singapure boli naplánované na 20. septembra. V oboch prípadoch ide o tzv. mestské okruhy a dlhé dodacie lehoty by boli problém v aktuálnom období koronavírusu vo svete.  Čo sa týka VC Japonska, ktorá mala byť 11. októbra, tam sa organizátori obávajú pretrvávajúcich cestovných obmedzení.

 

img

okruh Baku, Azerbajdžan

 

Reštart v Rakúsku už potvrdený
Riadiaci orgán efjednotky naďalej verí, že skrátená sezóna 2020 bude obsahovať 15 - 18 podujatí, osem z nich už bolo potvrdených. Piateho a dvanásteho júla sa uskutočnia prvé dve podujatia v rámci Veľkej ceny Rakúska na Red Bull Ringu v Spielbergu.

 

img

 

Ostatné potvrdené okruhy 

Nasledovať bude 19. júla VC Maďarska a dve VC v Anglicku na okruhu Silverstone (2.8. a 9.8.). Šieste preteky sú na programe v španielskej Barcelone (16.8.). V závere augusta (30.8.) by sa malo jazdiť v Belgicku na okruhu Spa-Francorchamps a v úvode septembra (6.9.) v talianskej Monze.

 

"Sme presvedčení, že do konca sezóny v polovici decembra v Abú Zabí budeme môcť odjazdiť 15 až 18 pretekov," uvádza sa v stanovisku FIA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies