REPORTÁŽ Richard Autner: „Povedzte, kde sme sa to stratili?“ pýta sa herec v jednej zo svojich piesní

NETKY.SK • 23 Január 2022, 12:00 • 2 min
REPORTÁŽ Richard Autner: „Povedzte, kde sme sa to stratili?“ pýta sa herec v jednej zo svojich piesní

Aktuálne môžeme sympatického herca vídať v postave chirurga v televíznom seriáli Nemocnica, ktorý trhá všetky rekordy sledovanosti. Hrá v ňom prelietavého Romana Vargu, ale určite neunikol pozornosti divákov ani v seriáli Slovania. Pozornosť púta aj ako skladateľ, textár a spevák.

slovakia

left justify in out

 

 

 

Herecká dráha mu bola predurčená odmalička a nebolo pochýb, že zakotví práve v tomto povolaní.

 

„Myslím, že rozhodli rodičia, keď ma ako 5-ročného dali do divadelného tábora, do ktorého som chodil nasledujúcich desať rokov až do pätnástky, čo bol vrcholný vek dieťaťa, dokedy mohol navštevovať tábor. To bol posledný rok, odtiaľ som šiel na konzervatórium, z konzervatória na VŠMU, takže to bolo absolútne priamočiare,“ prezrádza svoju púť na dosky SND.

 

 img

 

 

Aj keď je pravdou, že rodičia vidia svoje deti radšej pri „istejších“ povolaniach ako herectvo, Richard je tým svojim veľmi vďačný za dôveru, za to, že mu nerobili žiadne problémy, keď si vybral konzervatórium a následne VŠMU, ale naopak ho podporovali, hoci otáznik visel vo vzduchu. Napokon sa všetko podarilo a dobre dopadlo.

 

Je aj hudobník

 

S vlastnou kapelou vydal Richard Autner vlani v januári svoj prvý album Odpovede.

 

„Ako každý hudobník aj ja som mal potrebu vyjadriť niektoré pocity a myšlienky,“ opisuje svoju cestu k vydaniu CD.

„Začalo sa to na konzervatóriu, kde som si požičiaval kľúče od skúšobne a chodil som hrávať na klavíri; potom som od rodičov dostal malý klavír, ktorý sa dá zapojiť do počítača, odvtedy si muzicírujem, alebo keď sa potrebujem k niečomu vyjadriť, tak to urobím. Vyplynulo to z vnútornej potreby.“

 

Richard nám prezradil aj to, prečo by si jeho album mali ľudia kupovať. Zachytáva jeho vnútorné myšlienkové pochody, názov Odpovede je podľa jednej skladby, na ktorom sa každá pieseň snaží dať odpoveď na danú problematiku.

 

img

 

„Je tam pieseň o násilí, jej refrén znie – povedzte, kde sme sa to stratili, keď hľadáme odpovede v násilí – pretože mám pocit, že ľudia sa uchyľujú v dnešnej dobe k násiliu, keď potrebujú urgentne vyriešiť nejaký problém,“  prezrádza jednu z otázok, na ktorú hľadal odpoveď. Na albume rieši aj témy ako smrť a nevera – čiže veci, ktoré patria k životu. Keď už Richard Autner načrtol tému smrti, nevyhli sme sa ani debate o nedávno premiérovanom filme Karel venovaný Karlovi Gottovi. Mnohí obdivovali jeho vnútornú silu za to, že hoci vedel, že zomiera, pustil svojich fanúšikov do svojho života aj v posledných chvíľach. Ako to vnímal Richard Autner, prezrádza vo videu.  

 

Rok trémy a stresu

 

img

 

Prvú zmluvu dostal v SND Richard Autner na jeden rok a priznáva, že to bol rok zodpovednosti, trémy a stresu. Ku každému predstaveniu pristupoval veľmi zodpovedne. Šatňu obýva s Danielom Fischerom, o ktorom hovorí, že  je veľký humorista, takže im je im naozaj veselo. Ale samozrejme v šatni je s nimi aj duch iného umelca, ktorý ju obýval pred mladými mužmi. Kto to bol a ako si ho uctia – aj to nám povie Richard v rozhovore, prezradí inscenácie, v ktorých ho aktuálne môžeme vidieť v divadle, pokiaľ sa, samozrejme, hrá. Pracuje aj na novej rozprávke Nebojsa, ale má aj vysnívanú rolu už z čias rannej mladosti a verí, že raz sa k nej dostane. Ktorá to je a prečo? Cíti sa ako sexsymbol a túži po zahraničnej produkcii? Je zamilovaný a je jeho priateľka z brandže? Všetko prezradí, stačí sa pozrieť!

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ Spomínali sme na Dušana Hergotta zo Senzusu

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies