VIDEO: Lesný požiar zničil tisíc domov a zabil niekoľko ľudí. Joe Biden vyhlásil stav katastrofy

NETKY.SK • 2 Január 2022, 08:13 • 2 min
VIDEO: Lesný požiar zničil tisíc domov a zabil niekoľko ľudí. Joe Biden vyhlásil stav katastrofy

DENVER - Oheň donútil približne 30 000 obyvateľov ujsť z ich domovov, a to v mestách Louisville a Superior severne od Denveru. Takéto požiare sú v zime neobvyklé.

slovakia

left justify in out

Lesný požiar v americkom štáte Colorado zničil takmer 1 000 domov, 3 ľudia sú nezvestní a pravdepodobne sú mŕtvi. Informovali o tom v sobotu miestne úrady, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra DPA. .

 

 

Šerif okresu Boulder Joe Pelle povedal novinárom, že požiar Marshall zničil 991 budov a ďalších 127 poškodil. Pelle s obavami dodal, že potvrdení sú 3 nezvestní a zrejme zahynuli, pretože plamene úplne zničili ich domy. „Je možné, že v týchto domoch sú ľudské pozostatky. Trosky sú horúce, múry sa preborili a pokrýva ich viac ako 20-centimetrová vrstva snehu. Pátranie je výrazne sťažené,“ vysvetlil okresný šerif.

 

Prečítajte si tiež: Výbuch zničil bytový dom

 

„Mám podozrenie, že vzhľadom na rozsah tohto požiaru, jeho rýchlosť a prudké šírenie, budeme mať straty na životoch. Myslím si, že to bude zázrak, ak budeme mať 3 obete, a nie sto alebo stovky,“ povedal Pelle. Oznámil tiež, že vyšetrovanie príčiny požiaru pokračuje. 

 

 

Možno vás zaujme: Francúzski výtržníci dodržali smutný silvestrovský zvyk

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies