Messi pripustil, že po MS v Katare zváži svoju budúcnosť

NETKY.SK • 29 Marec 2022, 14:44 • 2 min
Messi pripustil, že po MS v Katare zváži svoju budúcnosť

Čas neustále plynie a svoje o tom vie aj Lionel Messi. Jeden z najlepších hráčov histórie oslávi v júni už 35. narodeniny a po svetovom šampionáte v Katare na konci roka podľa vlastných slov prehodnotí svoje ďalšie kroky.

slovakia

left justify in out

Sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty sa pripravuje už na svoje piate majstrovstvá sveta. Rodák z argentínskeho Rosaria vyhral vo futbale takmer všetko, čo sa vyhrať dalo, trofej pre víťaza MS mu však v zbierke chýba a zatiaľ nedokázal kráčať v šľapajách legendárneho Diega Maradonu. Turnaj v Katare tak pre neho bude predstavovať poslednú možnosť, ako sa zapísať do elitnej skupiny svetových šampiónov.

 

 

„Neviem, čo budem robiť po majstrovstvách sveta. Premýšľam o tom, čo bude ďalej. Po Katare budem musieť veľa vecí prehodnotiť,“ prezradil novinárom po kvalifikačnom zápase s Venezuelou, v ktorom pomohol svojmu tímu gólom k víťazstvu 3:0.

 

„Zakaždým, keď sa vrátim do Argentíny, som za to všetko vďačný. Dúfajme, že nám to pôjde čo najlepšie. Po majstrovstvách sveta sa ale určite veľa vecí zmení,“ dodal hviezdny hráč, ktorý v reprezentačnom drese strelil v 159 zápasoch 81 gólov. Messimu sa úspech s národným tímom dlhodobo vyhýbal, prekliatie prelomil až na minuloročnom turnaji Copa América, ktorý Argentína ovládla po prvýkrát od roku 1993 a získala 15. primát v histórii.

 

 

Na slová Messiho reagoval aj argentínsky tréner Lionel Scaloni. „Nikto nevie, čo sa môže v budúcnosti stať. Taký je život. Starneme a je to normálne. Prečo si ale neužívať to dobré, čo tu teraz je? Je zbytočné premýšľať o tom, čo bude po svetovom šampionáte.“

 

 

V hre je pochopiteľne koniec reprezentačnej kariéry velikána svetového futbalu, ktorý od leta bojuje s aklimatizáciou a zraneniami v parížskom Saint Germain. Messi musel po dvadsiatich rokoch opustiť milovanú Barcelonu kvôli finančným problémom klubu a v novom pôsobisku ani zďaleka nepripomína obávaného futbalistu, ktorý svojím umením strašil obrany súperov. V hre je aj jeho návrat do Katalánska, keďže Messi sa netají tým, že by v Barcelone rád pôsobil aj po ukončení kariéry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies