Čína poskytne pásmu Gazy humanitárnu pomoc za dva milióny dolárov

NETKY.SK • 27 Október 2023, 07:30 • 2 min
Čína poskytne pásmu Gazy humanitárnu pomoc za dva milióny dolárov

PEKING - Čína vo štvrtok oznámila, že poskytne palestínskemu pásmu Gazy humanitárnu pomoc za približne 2,05 milióna dolárov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa Čínskej agentúry pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu (CIDCA) bude pomoc pozostávať z potravín, liekov a ďalšej humanitárnej pomoci.

Agentúra dodala, že Čína už predtým poskytla pásmu Gazy pomoc vo výške milión dolárov.


V predchádzajúcom vyhlásení zo 16. októbra CIDCA uviedla, že Čína doručí túto pomoc Agentúre OSN pre pomoc a prácu v prospech palestínskych utečencov (UNRWA) a tiež palestínskej samospráve, nespomínala sa však jej konkrétna výška.

Najnovšie oznámenie prišlo po tom, čo osobitný vyslanec Pekingu pre Blízky východ Čaj Ťün uskutočnil bleskovú návštevu tohto regiónu a zasadil sa za mierové rozhovory medzi Izraelom a militantným palestínskym hnutím Hamas, ktoré ovláda pásmo Gazy.

CNN poznamenala, že Peking v žiadnom zo svojich vyhlásení neodsúdil Hamas či dokonca nespomenul jeho názov.

Pozorovatelia vnímajú túto cestu Čaj Ťüna ako príležitosť pre Čínu nakloniť globálnu rovnováhu síl ešte viac vo svoj prospech v čase, keď sa stupňuje jej strategická rivalita s USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: TASR / AP (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies