Dostala od Boha cennú lekciu

NETKY.SK • 22 Apríl 2020, 06:25 • 2 min
Dostala od Boha cennú lekciu

Boh sa niekedy prihovára tam, kde je to z ľudského hľadiska najmenej pravdepodobné. Robí tak úmyselne, pretože vďaka tomu sa z obyčajného stane neobyčajné.

slovakia

left justify in out

Rutina nie je rutinou
Stačí si len predstaviť deň za dňom, vyplniť si celý týždeň a uvidí sa, že chod každého prebieha približne rovnako. Vstane sa, vykoná sa hygiena a do úst sa vloží prvé jedlo, ktoré by vraj malo byť kráľovské.

 

A nasleduje práca a to bez ohľadu na to, či je to činnosť spojená s domácnosťou alebo taká, za ktorú sa dostáva pravidelný mesačný zárobok. Ani sa nenazdá a nastane večer. Spestrenie prinášajú vzťahy a čokoľvek, čo s nimi súvisí, či už dobré a či zlé. Aké úžasné však je, ak sa uprostred obyčajnej prechádzky ozve Boh a dá neoceniteľnú lekciu.

 

Prečo to nefunguje?
V obchode ju zaujalo solárne osvetlenie. Povedala si, že si ho kúpi a prekvapí tak manžela. Riadila sa inštrukciami z návodu, a položila ho na vopred premyslené miesto.

 

Vybrala ho tak, aby osvetlenie vyniklo počas večernej prechádzky. Hodina za hodinou ubiehala, manžel sa vrátil domov a ona ho pozvala na prechádzku. Keď chodili sem a tam, ona sa obzerala a obzerala, ale nevidela nič. Všade bola len tma. Sklamalo ju to a predsavzala si, že na ďalšie ráno zájde do obchodu a dá osvetlenie reklamovať. Veď to akosi nefungovalo.

 

img

 

Aha, už je to jasné
Len čo prekročila prah predajne, zaujala správny postoj a vysvetlila, aký problém ju tam priviedol znovu.
„Urobila som všetko, čo ste mi radili vy a aj návod. No nič nesvietilo," posťažovala sa.


Predávajúci si vzal osvetlenie a pokojne jej oznámil: „Tu v rohu je taký malý spínač. Keď ho stlačíte, bude to fungovať určite."


A tak aj bolo. Spínač stisla a večerná prechádzka sa uskutočnila aj s prekvapením pre manžela.

 

Ježiš je to svetlo
Ženu pobavilo rozuzlenie, ale súčasne ju prostredníctvom skúsenosti Boh poučil.


„Ja som svetlo sveta," povedal Ježiš. Kto chodí v Jeho prítomnosti, nepotkne sa, neprekvapí ho temnota. Než sa rozsvieti, musí sa dobre poprezerať, očistiť si zrak, nech neujde spínač.

 

V duchovnom ponímaní to značí, že by sa malo odstrániť čokoľvek, čo bráni hlbšiemu spojeniu s Bohom. Znamená to, že Ježiš má najväčší záujem zasvietiť, ale žiada aj ľudskú spoluprácu a hľadanie cesty k Nemu.

 

Potom, ak svetlo prenikne do pohľadu, nijaká temnota nebude naozaj temná. Všetko a vo všetkom bude Boh. A tak to má byť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies