Rezort vnútra vyhlásil verejné obstarávanie na stacionárne radary

NETKY.SK • 12 September 2023, 14:00 • 2 min
Rezort vnútra vyhlásil verejné obstarávanie na stacionárne radary

BRATISLAVA - Na cestách by malo pribudnúť 279 stacionárnych radarov a analytických kamier na automatizované odhaľovanie niektorých dopravných priestupkov. Ministerstvo vnútra (MV) už vyhlásilo verejné obstarávanie v celkovej hodnote 72,7 milióna eur bez DPH. Časť nákladov pokryje plán obnovy, informoval tlačový odbor ministerstva.

slovakia

left justify in out

"Verejné obstarávanie zahŕňa nákup, montáž a sprevádzkovanie 279 stacionárnych radarov a analytických kamier na automatizované odhaľovanie prekročenia maximálnej povolenej rýchlosti, prejazdu na červenú a nerešpektovanie značky Stop v predpokladanej hodnote 12,4 milióna eur bez DPH. Táto súčasť zákazky je financovaná z Plánu obnovy a odolnosti SR," priblížil rezort.

 

Súčasťou obstarávania sú aj iné nevyhnutné služby, predovšetkým servis k vytvoreným, upraveným informačným systémom a technickým zariadeniam, opcia na možný nákup ďalších meračov, rýchlosti, respektíve iných analytických kamier, poplatky za prenosy údajov.

 

Predmet zákazky zahŕňa tiež overovanie, kalibráciu, prevádzku a servis týchto zariadení počas ôsmich rokov prevádzky v predpokladanej hodnote 6,9 milióna eur bez DPH. Zákazka zahŕňa aj dobudovanie softvérovej infraštruktúry na spracovanie údajov zo stacionárnych radarov a kamier s cieľom automatizovať proces zisťovania priestupkov a penalizovania porušovateľov pravidiel cestnej premávky v predpokladanej hodnote 1,8 milióna eur bez DPH, ktoré je financované z plánu obnovy. Počíta sa tiež so zabezpečením prevádzky, podpory a rozvoja softvérovej infraštruktúry počas ôsmich rokov v predpokladanej hodnote 3,3 milióna eur bez DPH.

S cieľom budúceho rozširovania infraštruktúry je predmetom zákazky aj opcia, teda možnosť nákupu ďalších 650 stacionárnych radarov a analytických kamier vrátane ich následného overovania, prevádzky a servisu počas ôsmich rokov v celkovej predpokladanej hodnote 43,1 milióna eur bez DPH. Verejné obstarávanie zahŕňa aj doplnkové tovary a služby ako realizácia dopravného značenia či zabezpečenie konektivity zariadení.

 

Podmienky verejného obstarávania boli podľa rezortu stanovené aj na základe prípravných trhových konzultácií s viac ako 20 potenciálnymi dodávateľmi zo Slovenska, Česka, Španielska či Poľska. Ponuky možno predkladať do 9. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / MV SR Foto: TASR / Radovan Stoklasa
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies