VIDEO: Petra Vlhová skončila druhá v slalome Svetového pohára v Jasnej

NETKY.SK • 6 Marec 2021, 18:33 • 2 min
VIDEO: Petra Vlhová skončila druhá v slalome Svetového pohára v Jasnej

JASNÁ - V slalome Svetového pohára v Jasnej sa Vlhová umiestnila na druhej priečke. Za víťazkou zaostávala o 0,34 sekundy.

slovakia

left justify in out

V dnešnom slalome Vlhová otvorila domáce preteky so štartovým číslom 1, o0d prvej brány chytila rytmus a predviedla plynulú jazdu. Informoval portál sport.aktuality.sk.

 

img

 

Konkurentky na jej jazdu nestačili, Holdenerová s číslom 2 bola odvážna, no dole už odvahu stratila a v cieli mala manko štyroch desatín.

 

Petra viedla po prvom kole s náskokom 27 stotín pred Shiffrinovou, v tom druhom si poradie vymenili. Zaostávala za ňou o 34 stotín sekundy.

 

Prečítajte si tiež: Vlhová je líderkou 1. kola slalomu v Jasnej! Predviedla úžasný výkon

 

V druhom kole bolo celkovo viac rytmických zmien, najmä v hornej časti bol kurz viac zatočený, navyše začalo snežiť. Do vedenia sa dostala Ana Buciková, ktorá sa z dvanástej pozície posunula na konečnú šiestu.

 

 

Slovinku nezosadili z vedúcej pozície Dubovská, Rakúšanky Katharina Huberová, Chiara Mairová a ani Američanka Moltzanová, podarilo sa to až Švajčiarke Michelle Gisinovej.

 

Vlhová išla razantne, držala si náskok až do tretieho medzičasu, v závere ju však konkurencia predbehla.

 

 

Avšak pozíciu na čele priebežného hodnotenia disciplíny si Vlhová udržala a pred Shiffrinovou vedie o 45 bodovShiffrinová oslávila 69. víťazstvo v kariére, z toho 45. v slalome.

 

img

 

Navyše skresala manko na líderku celkového poradia SP Laru Gutovú-Behramiovú, za Švajčiarkou zaostáva už iba o 107 bodov.

 

Tretie miesto obsadila Švajčiarka Wendy Holdenerová.

 

img

 

Druhá slovenská reprezentantka Petra Hromcová nedokončila ani 1. kolo.

 

Vlhová dosiahla 42. pódiové umiestnenie v SP. Oproti výsledkom z Jasnej spred piatich rokov však došlo k zlepšeniu, vtedy totiž skončila deviata.

 

"Bol to boj, ale Mikaela bola lepšia," vyslovila sklamanie Vlhová.

 

"V druhom kole som tlačila, ako som mohla. Mala som pocit, že to bola výborná jazda, keď som prišla do cieľa. Svoju úlohu som zvládla. Petra jazdí po celom svete, doma sa môže predstaviť iba niekoľkokrát, chcela veľmi zvíťaziť. Druhé miesto je stále skvelý výsledok. Stále má však vedúcu pozíciu v boji o malý glóbus," uviedla pre RTVS

 

V nedeľu je na pláne v Jasnej obrovský slalom (9.30/12.30). "Klobúk dolu pred Peťou. Mikaela vyhrala zaslúžene, my sme spokojní s druhým miestom. Nám vyhovuje, že organizátori zmenili poradie disciplín, Peťa si tak mohla zdvihnúť sebavedomie pred obrovským slalomom, veríme, že jej tento výsledok pomôže," povedal otec a šéf tímu Igor Vlha.

 

 

VÝSLEDKY SLALOMU SP ŽIEN V JASNEJ

 

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:44,28 min.

 

2. Petra VLHOVÁ (SR) +0,34 s

 

3. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,52

 

4. Katharina Liensbergerová (Rak.) +1,42

 

5. Michelle Gisinová (Švaj.) +2,24

 

6. Ana Buciková (Slovin.) +3,07

 

7. Martina Peterliniová (Tal.) +3,32

 

8. Martina Dubovská (ČR) +3,54

 

9. Andreja Slokarová (Slovin.) +3,55

 

10. Laurence St. Germainová (Kan.) +3,59

 

Súvisiaci článok: Vlhová vyštartuje do zajtrajších pretekov v Jasnej ako prvá



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies