Hlas-SD: Predčasné voľby sú jediná možnosť, ako ukončiť špinavé politické hry

NETKY.SK • 29 Júl 2022, 13:21 • 2 min
Hlas-SD: Predčasné voľby sú jediná možnosť, ako ukončiť špinavé politické hry

BRATISLAVA – Peter Pellegrini opakovane vyzýva koaličné strany, aby okamžite začali rokovať o ich termíne.

slovakia

left justify in out

Kritizuje, že vláda sa v lete venuje svojim vnútorným sporom namiesto okamžitej pomoci ľuďom. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

 

„Odchody, prestupy, kupčenie s poslaneckými hlasmi, plány o menšinovej vláde s fašistami. To sú jediné veci, ktorým dnes venuje pozornosť vládna koalícia. Tak, ako sa pred rokom a pol namiesto pandémie zaoberala len sama sebou, tak dnes namiesto zdražovania rieši udržanie sa pri moci za každú cenu," komentoval líder Hlasu-SD a nezaradený poslanec Peter Pellegrini.

 

img

 

Cenou za takýto prístup je podľa neho čoraz zúfalejšia situácia mnohých ľudí na Slovensku a čoraz väčšia chudoba. Spor vo vláde sa vyostril po tom, ako parlament prelomil veto prezidentky Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíčku z dielne ministra financií Matoviča. Liberáli vypovedali koaličnú zmluvu a žiadajú vypracovanie novej. Ich požiadavkou je odchod ministra financií a lídra OĽaNO Igora Matoviča z vlády.

 

img

 

OĽaNO to odmieta. SaS vyhlásila, že už nie je súčasťou koalície a ak sa do konca augusta nenaplnia jej požiadavky, ministri zo strany podajú demisiu. V piatok oznámila SaS vstup odídenca z OĽaNO Juraja Krúpu do svojho klubu.

 

Možno vás zaujme: Krúpa oznámil odchod z OĽaNO! Vstupuje do SaS?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies