Britský kráľ Karol III. zápasí s rakovinou. O jeho diagnóze informoval Buckinghamský palác

NETKY.SK • 6 Február 2024, 10:00 • 2 min
Britský kráľ Karol III. zápasí s rakovinou. O jeho diagnóze informoval Buckinghamský palác

LONDÝN - Britskému kráľovi Karolovi III. diagnostikovali rakovinu, na ktorú sa začal liečiť.

slovakia

left justify in out

Diagnóza prišla krátko po tom, ako sa 75-ročný monarcha liečil na zväčšenú prostatu. "Jeho Veličenstvo sa liečilo na nezhubné zväčšenie prostaty. Práve počas tohto zákroku bol zaznamenaný samostatný problém, ktorý následne diagnostikovali ako formu rakoviny," uviedol hovorca.

Vo vyhlásení Buckinghamského paláca sa uvádza, že kráľ "dnes začal s plánom pravidelných liečebných procedúr, počas ktorých mu lekári odporučili, aby odložil verejné povinnosti". Podľa vyhlásenia bude kráľ počas tohto obdobia pokračovať v "bežných štátnych záležitostiach a papierovačkách".

Panovník "je naďalej úplne pozitívne naladený na svoju liečbu a teší sa, že sa čo najskôr vráti k plnej verejnej službe," uviedol. "Jeho Veličenstvo sa rozhodlo podeliť sa o svoju diagnózu, aby predišlo špekuláciám a v nádeji, že to pomôže verejnosti pochopiť všetkých ľudí na celom svete, ktorí trpia rakovinou," dodal.

Britský premiér Rishi Sunak vydal vyhlásenie, v ktorom želá "Jeho Veličenstvu úplné a skoré uzdravenie". "Nepochybujem o tom, že bude čoskoro späť v plnej sile a viem, že celá krajina mu bude priať všetko dobré," povedal.

Kráľ odcestoval v pondelok ráno zo Sandringhamu v Norfolku do Londýna, aby sa začal liečiť ambulantne. V nedeľu ho videli na bohoslužbe v Sandringhame, kde zamával davom. O štádiu rakoviny ani o prognóze neposkytol žiadne ďalšie informácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj, Foto: Xinhua News Agency
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies