Apple Vision Pro: Vieme, kedy bude najdrahší AR headset od Apple v obchodoch!

NETKY.SK • 9 Január 2024, 18:43 • 2 min
Apple Vision Pro: Vieme, kedy bude najdrahší AR headset od Apple v obchodoch!

Vlani v lete Apple predstavil headset pre rozšírenú realitu a virtuálnu realitu Vision Pro, ktorý zaujal hlavne svojou cenou. Teraz už zariadenie nebudete musieť čakať tak dlho, Apple oznámil, že bude v USA uvedené na trh 2. februára.

slovakia

left justify in out

Podľa očakávania bude Vision Pro stáť 3 500 dolárov, čo je zhruba necelých 3 200 eur. V USA si môžete verziu s kapacitou 256 GB za túto cenu predobjednať od 19. januára. Zatiaľ nie je známe, kedy bude vydaný v Európe alebo iných regiónoch. Vzhľadom na to, že headset nefunguje s okuliarmi, budete si musieť kúpiť samostatné šošovky. Šošovky na čítanie budú stáť 99 USD a šošovky na predpis 150 USD.

 

Vision Pro toho bude mať veľa, Apple uvádza, že bude podporovať viac ako milión aplikácií pre iOS a iPadOS. Virtuálny priestor budete môcť ovládať gestami, zvukom a pohybmi rúk a so zariadením pracovať, hovoriť, hrať hry a sledovať filmy. Má 5 senzorov, 12 kamier a 4K displej na každé oko a na batérii vydrží pracovať až dve hodiny. Naše pohyby očí sa budú premietať na prednú stranu zariadenia a ukazovať nám, že prostredníctvom kamery môžeme vidieť ostatných v reálnom priestore.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: IGN / Apple / Wccftech, Foto: Apple
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies