Na summite G20 schválili deklaráciu aj napriek nezhodám v spojitosti s Ukrajinou

NETKY.SK • 9 September 2023, 16:00 • 2 min
Na summite G20 schválili deklaráciu aj napriek nezhodám v spojitosti s Ukrajinou

NAÍ DILLÍ - Lídri členov zoskupenia G20 sa v sobotu na summite v Naí Dillí dohodli na spoločnej deklarácii aj napriek výrazným názorovým rozdielom v spojitosti s vojnou na Ukrajine. Oznámil to indický premiér Naréndra Módí.

slovakia

left justify in out

Lídri podľa jeho slov dosiahli na deklarácii zhodu s prispením ťažkej práce a spolupráce. Podrobné znenie tohto vyhlásenia však ešte nebolo zverejnené.

 

Medzi kľúčovými členmi G20 sú hlboké názorové rozdiely v spojitosti s ruskou vojnu na Ukrajine či klimatickou zmenou a preto je v posledných rokoch náročné dosiahnuť zhodu, komentuje AFP. Jeden z hlavných organizátorov tohtoročného summitu v Naí Dillí však sobotňajšie rokovanie označil za najambicióznejšie v dejinách bloku G20.

 

Zdroje z prostredia rokovaní pre DPA uviedli, že lídri sa dohodli na kompromisnom riešení formulácie o ruskej invázii na Ukrajinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / AFP / DPA Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies