Jeden z najväčších festivalov na Slovensku sa z Piešťan sťahuje

NETKY.SK • 9 December 2019, 20:47 • 2 min
Jeden z najväčších festivalov na Slovensku sa z Piešťan sťahuje

PIEŠŤANY - Grape festival sa v roku 2020 uskutoční naposledy na letisku v Piešťanoch. Informovali o tom organizátori na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Festival sa bude konať v tradičnom termíne. "Bude to síce za sťažených podmienok, ale v rovnakom časovom rozsahu, ako to bolo v tomto roku. Ročník 2020 bude definitívne posledným, ktorý sa uskutoční na letisku Piešťany, a tak sa v lete budeme s týmto priestorom lúčiť. Takže tému ročníka je už možné tušiť," uviedli organizátori.

 

img

 

Ako ďalej uviedli organizátori, budú sa snažiť nájsť v Trnavskom kraji vhodný priestor, kde by sa vedeli presťahovať a do dvoch rokov pripraviť nový festivalový areál.

 

"Priorita bude zostať v okolí Piešťan, ale nebude to jednoduché, keďže festival potrebuje plochu niekoľko desiatok hektárov. V každom prípade máme rok a pol na to, aby sme našli vyhovujúcu plochu, revitalizovali ju, vysadili trávu, dotiahli vodu a infraštruktúru, vysadili rýchlorastúce dreviny," doplnili organizátori.

 

img

 

Od 2010 sa Grape festival koná každým rokom počas augusta na letisku v Piešťanoch. Pôvodne sa však mal konať v Pezinku (Grape - hrozno), no po presune kvôli dostatočnej kapacite sa už prostredie nemenilo. Vyrástol na jeden z najväčších hudobných festivalov na Slovensku. V rokoch 2012 aj 2014 sa festival zaradil medzi 10 najlepších malých festivalov v Európe.  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona