Blíži sa 20 rokov od vstupu Slovenskej republiky do EÚ. Oslávi ho aj Univerzita Komenského

NETKY.SK • 17 Apríl 2024, 18:00 • 2 min
Blíži sa 20 rokov od vstupu Slovenskej republiky do EÚ. Oslávi ho aj Univerzita Komenského

Na Deň Európy, 9. mája 2024, oslávime 20 rokov od vstupu Slovenskej republiky do Európskej únie podujatím na Univerzite Komenského v Bratislave (UK).

slovakia

left justify in out

Oslava 20. výročia vstupu do EÚ bude od 10.00 do 20.00 h v Moyzesovej sieni v priestoroch Filozofickej fakulty UK. Podujatie prinesie koncert kapely Modré Hory, vystúpenie tanečnej školy Newschool, stand-up (Joe Trendy), ako aj prednášky a workshopy pod vedením expertov a expertiek z kultúrnej a akademickej obce (Peter Burzynski, Barbora Tricoire, Amy Murphy, študentské divadlo ActofKAA). V priestoroch Filozofickej fakulty UK bude aj jedinečná výstava víťazných študentských fotografií v rámci fotosúťaže Inšpirovaní Európou a slávnostný obed.

Na podujatie je potrebné sa zaregistrovať do 30. apríla 2024 prostredníctvom odkazu. Vstup je možný len s platnou pozvánkou a je zdarma. Akcie sa môže zúčastniť nielen akademická, ale aj širšia verejnosť. Každý registrovaný účastník a účastníčka získa lístok do tomboly a obed zdarma. Podrobnosti o programe budú zverejnené na webovej stránke UK. Pre viac informácií môžete kontaktovať projektovú manažérku Michaelu Hrotekovú (michaela.hrotekova@uniba.sk).

Podujatie je súčasťou projektu „Dvadsať rokov kultúrneho rastu v zjednotenej Európe“ s názvom CAMINO, ktorý odštartoval v marci tohto roka. Oslavy členstva v EÚ sa uskutočnia aj na ďalších ôsmych partnerských inštitúciách zo siedmich krajín strednej a východnej Európy. Budú jednou z kľúčových aktivít projektového konzorcia. Jeho cieľom je do februára budúceho roka zmapovať vplyv rozšírenia EÚ v roku 2004 na rôzne kultúrne aspekty a hodnoty nových členských štátov, a taktiež vytvoriť silnejšie kultúrne a akademické väzby v rámci strednej a východnej Európy. Výsledkom projektu bude funkčná sieť kultúrnej spolupráce medzi partnerskými univerzitami vrátane UK zastúpenej jej Filozofickou fakultou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: bratislavskykraj / VLADIMIR KURIC
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies