Na slovenských cestách ďalší zrazený proficyklista, Chren však mal viac šťastia ako zosnulý Babič

NETKY.SK • 29 Máj 2021, 16:02 • 2 min
Na slovenských cestách ďalší zrazený proficyklista, Chren však mal viac šťastia ako zosnulý Babič

BRATISLAVA - Na Slovenských cestách počas aktuálneho týždňa neohľaduplní vodiči zrazili už dvoch reprezentantov Slovenskej republiky v cestnej cyklistike počas tréningu.

slovakia

left justify in out

V oboch prípadoch šoféri motorových vozidiel nedali prednosť cyklistom. Kým v stredu večer pri Lemešanoch pri nehode zahynul 24-ročný deaflympijský víťaz Adrián Babič, v piatok pri Tlmačoch mal Martin Chren viac šťastia.

 

Súvisiaci článok: Obrovská tragédia! Zrážku s autom neprežil deaflympijský špičkový cyklista Adrián Babič

Vodička prichádzajúca z vedľajšej cesty narazila zboku do člena Dukly Banská Bystrica a spôsobila mu viaceré zranenia. Lekári v nemocnici mu diagnostikovali pomliaždeniny kolena a zápästia, natrhnutie stehenného svalu, či odreniny lopatiek.


Cyklisti na Slovensku, profesionáli aj amatéri, dlhodobo upozorňujú na neohľaduplné až arogantné a život ohrozujúce správanie sa vodičov motorových vozidiel na slovenských cestách. Tí ich často v premávke označujú za "škodnú", nedávajú im prednosť, pri predchádzaní nedodržiavajú predpísaný odstup a pravidelne ich pri predbiehaní aj "pozdravia" dávkou z ostrekovačov čelného skla. Napriek tomu kompetentné orgány nekonajú dostatočne promptne a Slovensko patrí v Európskej únii medzi "najzaostalejších" členov v budovaní cyklistickej infraštruktúry.

Tejto témy sa po stredajšej tragickej smrti Babiča dotkla aj víťazka Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová. "Sama jazdím na bicykli a niektorí vodiči jazdia ako idioti. Chcela by som vás poprosiť, jazdite tak, že beriete ohľad aj na cyklistov, ktorí buď trénujú, alebo jazdia len pre radosť," napísala Vlhová na instagrame. Nepríjemné skúsenosti majú zo slovenských ciest aj ďalší slovenskí športovci, ktorí trénujú na bicykloch, napríklad Paulína Fialková či Filip Šebo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies