Polícia zavádza opatrenia počas Vianoc a Silvestra

NETKY.SK • 18 December 2023, 15:30 • 2 min
Polícia zavádza opatrenia počas Vianoc a Silvestra

Polícia počas decembra 2023 do začiatku januára 2024 prijala viacero opatrení, do ktorých budú zapojení dopravní a poriadkoví policajti. Kontroly na celom území Slovenska budú zamerané najmä na dodržiavania tých pravidiel cestnej premávky, ktorých porušovanie je najčastejšími príčinami vzniku dopravných nehôd s následkom na živote a na zdraví.

slovakia

left justify in out

Sviatočný čas je často spojený s rôznymi oslavami, a preto je dôležité, aby boli ľudia obozretní a nijako nepodceňovali riziká spojené so šoférovaním pod vplyvom alkoholu. Využívať by preto mali verejnú dopravu alebo obdobné služby, aby si zaistili bezpečný návrat domov.

 

,,Vstupujeme do nového roku plní nádejí a radosti. Našou spoločnou zodpovednosťou je urobiť z tohto prechodu čo najbezpečnejšiu udalosť. Aj tento rok preto bude v uliciach viac policajtov, ktorí budú dohliadať na dodržiavanie verejného poriadku. Pri oslavách dbajte na niekoľko dôležitých bezpečnostných opatrení. Prvým a základným pravidlom je zodpovednosť pri manipulácii s pyrotechnikou. Ohňostroje sú nádhernou súčasťou osláv, ale pamätajte na to, že ich používanie môže byť nebezpečné. Používanie pyrotechniky nie je všade povolené. Legislatívne je regulované všeobecne záväznými nariadeniami jednotlivých miest a obcí, preto sa informujte o konkrétnych pravidlách platných vo vašom okrese, či meste. Opatrenia môžu zahŕňať stanovenie určitých miest pre odpálenie pyrotechniky a obdobie, počas ktorého je ich používanie povolené," varuje polícia.

 

,,V prípade potreby sme tu pre vás, a preto neváhajte kontaktovať políciu, ak budete svedkami alebo obeťou akýchkoľvek nebezpečných situácií. Ďakujeme Vám za spoluprácu a prajeme Vám krásny začiatok nového roka," uzatvára polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR / Prezídium PZ, Foto: SME / Polícia SR / Facebook (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies