Daniela Kralevich pozná trest za usmrtenie 18-ročnej študentky Linh

NETKY.SK • 8 September 2021, 15:36 • 2 min
Daniela Kralevich pozná trest za usmrtenie 18-ročnej študentky Linh

BRATISLAVA - Podnikateľka zrazila dievča vlani na priechode pre chodcov v Bratislave. Kralevich a prokurátor podali odpor voči trestnému rozkazu.

slovakia

left justify in out

Sudca Okresného súdu (OS) Bratislava II odsúdil podnikateľku Danielu Kralevich v prípade minuloročnej nehody, pri ktorej zahynula 18-ročná študentka LinhPrípad sa stal 21. septembra na Tomášikovej ulici v Bratislave. Auto šoférovala Kralevich, tínedžerku zrazila na priechode pre chodcov.

 

Podmienečný trest 

 

Podnikateľku v júli odsúdili na podmienečný trest odňatia slobody na dva roky a sedem mesiacov. Obhajca poškodených Peter Vačok o tom dnes informoval TASR. "Sudca OS Bratislava II 28. júla odsúdil trestným rozkazom obvinenú Danielu K. za prečin usmrtenia na trest odňatia slobody vo výmere dva roky a sedem mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní štyri roky. Popri treste odňatia slobody sudca uložil aj trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na dobu šesť rokov". 

 

Podľa jeho názoru uzavretie podobných prípadov trvá neprimerane dlho vzhľadom na dĺžku znaleckého konania. 

 

 

Podali odpor 

 

Podnikateľka a prokurátor podali odpor voči trestnému rozkazu. Keďže podali procesné strany odpor, v zmysle Trestného poriadku vo veci nariadia hlavné pojednávanie

 

Prečítajte si tiež: Muž útočil nožom na zastávke MHD v Bratislave

 

Obhajca Vačok v minulosti kritizoval prieťahy v konaní, najmä nevyhotovenie znaleckého posudku a neodobratie vodičského preukazu Daniele K. Pochybenia vo vyšetrovaní zistil tiež prezident Policajného zboru Peter Kovařík. Avizoval vyvodenie zodpovednosti nielen voči vyšetrovateľovi, ale i jeho nadriadenému. Pochybenia v prípade zistil a poukázal na ne takisto generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies