Archív článkov za Máj 2017, strana 4

Otvor článok

Herečka Dagmar Sanitrová jubiluje

2.5 2017 11:39

MARTIN/BRATISLAVA – Herečka Dagmar Sanitrová sa v stredu 3. mája dožíva 55 rokov.

Otvor článok

Miroslava Luberdová ukázala svoje poklady! Dcérka rastie ako z vody

2.5 2017 11:50

Bývalá I. Vicemiss Slovensko Miroslava Luberdová konečne žije spokojným rodinným životom.

Otvor článok

Ústavnoprávny výbor dal zelenú zmenám v slovenskej justícii

2.5 2017 11:52

BRATISLAVA – Výber nových sudcov cez krajské hromadné výberové konania, hodnotenie sudcovskej práce profesionálnymi hodnotiacimi komisiami a efektívnejšie trestanie ich previnení. To sú hlavné novinky z balíka zmien v sudcovských zákonoch, ktoré dnes odobrili koaliční členovia Ústavnoprávneho výboru Národnej rady SR a vynovenú legislatívu odporučili schváliť aj v pléne na májovej schôdzi.

Otvor článok

Európska centrálna banka bude v júni diskutovať o stratégii pre rok 2018

2.5 2017 11:55

VIEDEŇ - Európska centrálna banka (ECB) bude v júni diskutovať o svojej stratégii pre rok 2018 a o potenciálnom ukončení svojej extrémne uvoľnenej menovej politiky, tvrdí člen Rady guvernérov ECB Ewald Nowotny.

Otvor článok

Čína žiada zastavenie rozmiestňovania amerického systému THAAD v Južnej Kórei

2.5 2017 12:00

PEKING - Čína žiada okamžité zastavenie procesu rozmiestňovania amerického protiraketového systému THAAD v Južnej Kórei. Vyhlásilo to dnes čínske ministerstvo zahraničných vecí.

Otvor článok

VIDEO Britney Spears má opäť telo ako za mlada, v bazéne vyvádzala so sexi priateľom

2.5 2017 12:00

LOS VEGAS – Americká speváčka Britney Spears sa dlho trápila s nadváhou a spoločnosť jej svojimi bezcitnými komentármi dávala poriadne zabrať.

Otvor článok

Štefanec: KDH odmieta návrh maltského predsedníctva v otázke migračných kvót

2.5 2017 12:03

BRATISLAVA – Návrh maltského predsedníctva v otázke migračných kvót považuje mimoparlamentné Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) za nebezpečný a rozdeľujúci Európsku úniu. Na tlačovej konferencii to dnes vyhlásil europoslanec za túto stranu Ivan Štefanec.

Otvor článok

LM: Madrid bude na nohách, očakávané derby na programe už dnes!

2.5 2017 12:06

Madrid - Futbalisti Realu Madrid v snahe obhájiť triumf v Lige majstrov nastúpia v boji o postup do finále proti mestskému rivalovi Atleticu. Úvodné semifinále je na programe v utorok večer na Štadióne Santiaga Bernabeua, ako hlavný rozhodca ho povedie Angličan Martin Atkinson. "Biely balet" sa bude spoliehať aj na priaznivú bilanciu proti tradičnému rivalovi, keď z predchádzajúcich piatich duelov na európskej scéne vyhral štyri.

Otvor článok

Kapela The Afghan Whigs streamuje album In Spades

2.5 2017 12:06

BRATISLAVA - Americká rocková kapela The Afghan Whigs sprístupnila na vypočutie prostredníctvom služby SoundCloud album In Spades.

Otvor článok

Majáles v Bratislave už po desiatykrát ponúkne sériu koncertov a ďalších akcií

2.5 2017 12:08

BRATISLAVA - Festivalovú sezónu v hlavnom meste SR Bratislave aj tento rok otvorí Bratislavský majáles. V poradí desiaty ročník podujatia bude od piatka 5. mája do nedele 7. mája na Tyršovom nábreží na petržalskom brehu Dunaja v Bratislave.

Otvor článok

Opel použije v novej Corse technológiu od PSA Group

2.5 2017 12:18

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecká automobilka Opel, ktorú v marci kúpil francúzsky koncern PSA Group od amerického výrobcu áut General Motors (GM), použije v budúcej generácii svojho najpredávanejšieho modelu Corsa technológiu svojho nového vlastníka. Uviedol to dnes hovorca spoločnosti v reakcii na články v médiách.

Otvor článok

FOTO Motorkár havaroval s jedenásťročným spolujazdcom, ďalší šofér nezvádol kruhový objazd

2.5 2017 12:21

BRATISLAVA/TRNAVA - Motorkár s jedenásťročným spolujazdcom havaroval v pondelok popoludní v obci Buková v okrese Trnava.

Otvor článok

Schodok štátneho rozpočtu v apríli narástol na vyše 635 miliónov eur

2.5 2017 12:24

BRATISLAVA - Deficit štátneho rozpočtu v apríli stúpol na 635,1 mil. eur. V samotnom apríli tak schodok narástol o takmer 300 mil. eur. Napriek tomu bol však ešte stále medziročne nižší o necelých 11 mil. eur.

Otvor článok

FOTO+ VIDEO Miss Slovensko 2017 Hanka Závodná výhru nečakala, ktorá z finalistiek áno?

2.5 2017 12:29

BRATISLAVA- Nová Miss Slovensko 2017 Hanka Závodná prezradila svoje pocity po víťazstve.

Otvor článok

EÚ by mala obnoviť dobré ekonomické vzťahy s Ruskom a Čínou, zruší sankcie voči Rusku?

2.5 2017 12:29

BRUSEL/MOSKVA – EÚ by sa mala rozhodnúť o ďalších krokoch uvalenia sankcií na Rusko. USA sa snažia na Európu apelovať, aby sankcie predĺžila, kvôli konfliktu na Ukrajine. Deväť európskych štátov ako napríklad Francúzsko, Nemecko a Taliansko sú už pevne rozhodnuté, že zablokujú rozhodnutie o uložení ďalších sankcií, ktoré by mali negatívny vplyv na vzťahy medzi krajinami.

Otvor článok

Pred 98 rokmi tragicky zomrel jeden z najvýznamnejších Slovákov M. R. Štefánik

2.5 2017 12:30

BRATISLAVA - Slovensko si v dňoch 3.-6. mája na Košariskách, v Ivanke pri Dunaji, Bratislave, Brezovej pod Bradlom a na ďalších miestach pripomenie 98. výročie tragického úmrtia generála Milana Rastislava Štefánika - jednej z najvýznamnejších osobností svojich novodobých dejín. Avizuje to na svojej webovej stránke Vojenský historický ústav. Na základe Zákona o štátnych sviatkoch, dňoch pracovného pokoja a pamätných dňoch je 4. máj - Výročie úmrtia Milana Rastislava Štefánika - pamätným dňom Slovenskej republiky (SR).

Otvor článok

Macron: Nie som kanditátom bánk, svedčia o tom moje ministerské kroky

2.5 2017 12:33

BRUSEL/PARÍŽ – Francúzsky prezidentský kandidát Emmanuel Macron dnes odmietol, že by bol v područí bánk. Reagoval tým pondelňajšie vyjadrenie svojej súperky Marine Le Penovej, ktorá vyhlásila, že je kandidátom sveta finančníkov.

Otvor článok

Poslanci podporujú zvýšenie príspevku pre dobrovoľných vojakov

2.5 2017 12:37

BRATISLAVA - Zvýšenie finančného príspevku pre dobrovoľných vojakov približne o 200 eur či skrátenie trvania výcviku z 12 na 11 týždňov. To prináša návrh novely zákona o dobrovoľnej vojenskej príprave, ktorú dnes takmer jednohlasne odobrili členovia Ústavnoprávneho výboru NR SR. Zmeny v právnej norme vyplynuli z analýzy pilotného projektu, do ktorej bolo zapracované aj jeho hodnotenie z pohľadu prvých úspešných absolventov. Pilotný projekt dobrovoľnej vojenskej prípravy ukončilo 31 absolventov.

Otvor článok

Pľúcnu hypertenziu majú stovky Slovákov, nepodceňujte diagnostiku zachrani Vám život

2.5 2017 12:39

BRATISLAVA - Pľúcnou artériovou hypertenziou (PAH) trpia na Slovensku stovky Slovákov. Ochorenie postihuje pľúca a srdce, postupuje rýchlo a môže spôsobiť smrť. Charakterizované je dýchavicou a neskôr zlyhávaním srdca. Choroba je nevyliečiteľná, drobné pľúcne tepny sú vtedy zúžené, v krvných cievach je zvýšený tlak, telo sa ťažšie okysličuje.

Otvor článok

Protikorupčný pochod sa zopakuje, organizátori chystajú už aj petíciu

2.5 2017 12:40

BRATISLAVA - Veľký protikorupčný pochod sa zrejme zopakuje, keďže neboli splnené požiadavky jeho organizátorov. Potvrdil to jeden z organizátorov Dávid Straka. Akciu pred dvomi týždňami podporili v Bratislave tisícky ľudí.

Otvor článok

S Lašákom už v Liberci nepočítajú, zaslúžil by si dôstojnejšiu rozlúčku

2.5 2017 12:42

LIBEREC - Hokejový brankár Ján Lašák ukončil pôsobenie v Liberci. Vedenie vlaňajšieho českého majstra ukončilo so svetovým šampiónom 2002 spoluprácu. Lašákovi sa skončila pod Ještědom zmluva a novú mu už neponúkli.

Otvor článok

Most-Híd navrhuje zvýšiť nezdaniteľnú časť základu dane na 4650 eur

2.5 2017 12:46

BRATISLAVA - Po strane Smer-SD prichádza s návrhmi na zlepšenie životnej úrovne pracujúcich aj koaličná strana Most-Híd. Navrhuje zvýšenie nezdaniteľnej časti základu dane či daňové zvýhodnenie pre pracujúcich dôchodcov.

Otvor článok

Republikáni chcú v Kongrese zvrátiť Obamovu finančnú reformu

2.5 2017 12:48

WASHINGTON - Výbor pre finančné služby v dolnej komore amerického Kongresu začne v utorok diskusiu o zmene podstatných častí tzv. Dodd-Frankovho zákona o finančnej reforme z roku 2010.

Otvor článok

Lauren Jacksonová priznala, že bola závislá od liekov

2.5 2017 12:54

SYDNEY - Kariéru austrálskej basketbalistky Lauren Jacksonovej sužovali početné zranenia, mohla však trvať ešte kratšie nebyť liekov proti bolesti a práškov na spanie. Tridsaťpäťročná dvojnásobná šampiónka WNBA v drese Seattlu obhajuje kritizované užívanie návykových farmaceutík.

Otvor článok

Zverstvo: Islamský štát vtrhol do dediny v Sýrii, pozabíjal ženy a deti

2.5 2017 12:55

BEJRÚT - Najmenej 22 ľudí vrátane civilistov zahynulo pri dnešnom útoku militantov z teroristickej organizácie Islamský štát (IS) na severovýchode Sýrie, informovala agentúra AP s odvolaním sa na kurdských aktivistov a Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

Otvor článok

Nová európska smernica prinesie revolúciu aj na slovenský finančný trh

2.5 2017 13:01

BRATISLAVA - Smernica PSD2 (Revised Payment Service Directive) z dielne Európskej únie otvorí európsky finančný trh tzv. tretím stranám. Okrem iného to môže znamenať, že úvery cez internetové vyhľadávače alebo elektronické obchody už od budúceho januára možno budú realitou aj na Slovensku. Banky, ako ukázal 2. ročník konferencie Banking and Insurance Forum 2017 v Bratislave, ktorá sa konala v závere minulého týždňa, sa na nástup úplne novej konkurencie pripravujú.

Otvor článok

Tretí pilier je najobľúbenejším benefitom, ktorý oceňujú zamestnanci aj zamestnávateľa

2.5 2017 13:03

BRATISLAVA - Doplnkové dôchodkové poistenie (DDS) patrí medzi najobľúbenejšie benefity poskytované zamestnávateľom.

Otvor článok

Podľa Severnej Kórei Američania tlačia Kórejský polostrov na pokraj jadrovej vojny

2.5 2017 13:04

SOUL - Táto reakcia KĽDR prišla po tom, ako dvojica amerických nadzvukových strategických bombardérov typu B-1B Lancer v pondelok uskutočnila v rámci ukážky sily spoločné manévre s juhokórejskou a japonskou armádou, uviedla agentúra Reuters.

Otvor článok

Bartoš končí kariéru. Bude trénovať v košickej prípravke, zrejme aj syna

2.5 2017 13:11

KOŠICE - Hokejista Peter Bartoš sa ako 43-ročný rozhodol ukončiť kariéru. Skúsený a spoľahlivý útočník, ktorý podstatnú časť kariéry spojil s HC Košice, zostane od novej sezóny v štruktúrach klubu, ale už v inej pozícii. Bude trénerom tretiakov v košickej prípravke.

Otvor článok

Pozor: Na internetové prehliadače v SR útočí trójsky kôň

2.5 2017 13:12

BRATISLAVA - Bezpečnostní experti spoločnosti ESET zistili, že aj na internetové prehliadače slovenských používateľov v posledných týždňoch intenzívne útočí trójsky kôň. Používateľ je pri tomto útoku presmerovaný na web, ktorý ho presviedča, aby si do prehliadača nainštaloval rozšírenie, ktoré je v skutočnosti zbytočné a škodlivé.

Otvor článok

Minister Lajčák sa v New Yorku stretne s generálnym tajomníkom OSN Guterresom

2.5 2017 13:27

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák odcestuje v stredu 3. mája do New Yorku, kde sa stretne s generálnym tajomníkom OSN Antóniom Guterresom, jeho námestníčkou Aminou Mohammed a ďalšími predstaviteľmi organizácie.

Otvor článok

Žirková opäť v reprezentácii? Nový kouč v tom má jasno

2.5 2017 13:30

BRATISLAVA - Slovenské basketbalistky začnú prípravu na júnové ME v Česku (16. - 25. júna) v sobotu 6. mája v Lučenci. Zoznam 24 mien, ktoré sa do nej zapoja, bude známy v utorok. Už s istotou sa však na ňom objaví skúsená 36-ročná hráčka Good Angels Košice Zuzana Žirková.

Otvor článok

VIDEO Basgitarista Robert Trujillo vystúpil s kapelou Korn

2.5 2017 14:04

BRATISLAVA - Basgitarista americkej kapely Metallica Robert Trujillo vystúpil s formáciou Korn.

Otvor článok

Vo svetových rebríčkoch najvyššie zo Slovákov Cibulková s Kližanom

2.5 2017 14:07

New York - Americká tenistka Serena Williamsová je na čele svetového rebríčka WTA. Na druhej pozícii je Nemka Angelique Kerberovú, pred Češkou Karolinou Plíškovou. Najlepšia slovenská singlistka Dominika Cibulková klesla o jedno miesto a patrí jej piata priečka.

Otvor článok

Zbierka Deň úsmevu bude opäť pomáhať rodinám v kríze a deťom v detských domovoch

2.5 2017 14:08

BRATISLAVA – Už 15. ročník celoslovenskej zbierky Deň úsmevu na podporu rodín v kríze odštartovala dnes mimovládna organizácia Úsmev ako dar.

Otvor článok

Vodiči nepodceňujte alkohol za volantom, štatistika za posledné obdobie je alarmujúca!

2.5 2017 14:12

KOŠICE – V piatok doobeda došlo k dopravnej nehode, pri ktorej 63-ročná žena utrpela ťažké zranenia.