Majáles v Bratislave už po desiatykrát ponúkne sériu koncertov a ďalších akcií

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 12:08 • 2 min
Majáles v Bratislave už po desiatykrát ponúkne sériu koncertov a ďalších akcií

BRATISLAVA - Festivalovú sezónu v hlavnom meste SR Bratislave aj tento rok otvorí Bratislavský majáles. V poradí desiaty ročník podujatia bude od piatka 5. mája do nedele 7. mája na Tyršovom nábreží na petržalskom brehu Dunaja v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Chýbať nebudú slovenskí hudobníci Hex či skupina Vidiek s Jankom Kuricom, pripravených je aj viacero sprievodných podujatí. Za organizátorov dnes o programe na tlačovej konferencii informovali primátor hlavného mesta SR Bratislavy Ivo Nesrovnal a predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo. Vstup na všetky podujatia je voľný.

Koncertný program Bratislavského majálesu odštartuje v piatok krátko po 17:00 progresívne trio z Prešova Fúzy Múzy, ktoré svoju hudbu charakterizuje ako psychothriller. V piatok večer bude hlavné pódium patriť dvom formáciám bratislavskej hudobnej scény a to skupinám Saténové Ruky a Billy Barman. V sobotu 6. mája vystúpi od 15:30 postupne päť kapiel, ktoré reprezentujú rôzne žánre slovenskej hudobnej scény vrátane indie folku, hiphopu, reggae a ska i punku. Program v sobotu odštartuje hudobný projekt dvoch sestier Ely a Kery Genius Locci. Po niekoľkých rokoch sa na majáles vracia Vec, na hlavnom pódiu ho počas soboty vystrieda Medial Banana. Záver soboty bude patriť skupine Para.

Aj v hlavnom nedeľňajšom koncertnom programe, ktorý sa začne krátko po 15:00, vystúpi päť interpretov. Svoju premiéru na festivale absolvuje La3no Cubano, multižánrová slovenská kapela, ktorá funguje od roku 2005. Ďalšími nováčikmi na festivale budú Vrbovskí víťazi. Po niekoľkých rokoch bude patriť hlavné pódium majálesu kapele LePayaco a skupine Vidiek s frontmanom Jankom Kuricom. Posledný koncert pred ohňostrojom prvý raz odohrá kapela Hex, ktorá doteraz ako jediná hrala na všetkých predchádzajúcich deviatich ročníkoch festivalu. Vyvrcholením festivalu bude takmer desaťminútový ohňostroj s hudobnou kulisou na motív slávneho valčíka od Johana Straussa “Na krásnom modrom Dunaji”, ktorý odpália z plavidla uprostred Dunaja. Ohňostroj bude možné sledovať z oboch brehov a vypukne v nedeľu 7. mája okolo 21:45

Súčasťou Bratislavského majálesu bude už po siedmy raz aj cyklopelotón Župná dvadsiatka. Cezhraničná cyklojazda sa začne v nedeľu o 11:00 na Tyršovom nábreží. Svoj stan bude mať na festivale aj Café Európa. Ako sa zmení doprava v Bratislave?, S Erasmom do sveta alebo Európa na rázcestí sú témy podnetných diskusií s odborníkmi, ktoré tento rok v stane zaznejú. Na festivale si návštevníci budú môcť užiť aj detskú zónu s programom pre deti aj dospelých, adrenalínovú zábavu ako aj stánky viacerých občianskych združení. O pitný režim i stravovanie návštevníkov majálesu sa postará veľká gastrozóna.

Autá odporúčajú organizátori nechať doma, parkovanie bude obmedzené. Na majáles sa môžu ľudia dostať pešo po Starom moste alebo po Moste SNP. Záujemcov, ktorí chcú prísť na majáles mestskou hromadnou dopravu, do blízkosti festivalovej zóny privezú autobusové linky č. 50, 80, 83, 84, 88, 91, 93, 94 a 95, zastávka je Aupark. Využiť tiež môžu električky č. 1 a 3, ktoré idú po Starom moste do Petržalky, vystúpiť treba na zastávke Sad Janka Kráľa.

Bratislavský majáles organizuje rovnomenné občianske združenie pod záštitou a s podporou hlavného mesta SR Bratislavy, Bratislavského samosprávneho kraja, Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku, mestskej časti Staré Mesto a Bratislava Tourist Board.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona