Archív článkov za Marec 2016, strana 2

Otvor článok

Hamšík, Kucka a Škrtel v najlepšej päťstovke roka 2015

1.3 2016 08:56

LONDÝN - Slovenských reprezentantov Mareka Hamšíka (SSC Neapol), Juraja Kucku (AC Miláno) a Martina Škrtela (FC Liverpool) zaradil prestížny magazín World Soccer medzi päťsto najlepších futbalistov sveta za rok 2015 podľa krajín.

Otvor článok

FOTO Recept: Mäsové guľky tefteli

1.3 2016 09:00

BRATISLAVA – Ruská kuchyňa je bohatá a rozmanitá, tak ako je aj rozsiahla rozloha samotného Ruska.

Otvor článok

Oscarový pár Glen Hansard a Markéta Irglová vystúpia už budúci týždeň v Bratislave

1.3 2016 09:06

BRATISLAVA - Oscarová dvojica Markéta Irglová a Glen Hansard sa už budúci týždeň stretne na spoločnom pódiu v Bratislave. Írsky pesničkár vystúpi v pondelok 7. marca v priestoroch bratislavskej Starej tržnice a za špeciálneho hosťa si vybral práve svoju bývalú partnerku Markétu Irglovú.

Otvor článok

Pri vetraní je vhodné dodržať čas a spôsob odporúčaný odborníkmi

1.3 2016 09:07

BRATISLAVA – V interiéroch sa zvyčajne vytvára vlhkosť, vzniku ktorej možno predchádzať viacerými spôsobmi. Ako efektívne vetrať dom či byt, kedy a koľko, radí odborník na okenné a fasádne systémy Peter Škvaril.

Otvor článok

OPEC znížila produkciu, ropa aj zlato posilnili

1.3 2016 09:17

NEW YORK - Ceny ropy v pondelok vzrástli. Produkcia Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) podľa agentúry Reuters vo februári klesla.

Otvor článok

VIDEO Kali, Separ, Matej Straka a ich nový singel Zlý príklad

1.3 2016 09:18

BRATISLAVA - Slovenský rapper Kali zverejnil v pondelok večer na YouTube videoklip k piesni Zlý Príklad. Singel z rovnomenného albumu podľa Kaliho slov hovorí o tom, že všetci sú len ľudia a nikto sa občas nevyhne pochybeniu.

Otvor článok

Na niektorých čerpacích staniciach v Bulharsku sa predáva produkcia Dáišu

1.3 2016 09:21

SOFIA - Bulharský denník Trud napísal, že na niektorých čerpacích staniciach v Bulharsku sa predávajú pohonné hmoty - benzín i motorová nafta - vyrobené extrémistickou organizáciou Islamský štát (IS). Denník Trud sa vo svojom článku odvoláva na dobre informovaný zdroj v colnej správe.

Otvor článok

Fico: Vyššie pôžičky na investície sú zlučiteľné s vyrovnaným rozpočtom

1.3 2016 09:21

BRATISLAVA – Výraznejšie požičiavanie si na trhoch kvôli financovaniu veľkých investícií je zlučiteľné so snahou dosiahnuť a udržať na Slovensku vyrovnaný rozpočet. Myslí si to premiér a predseda vládneho Smeru-SD Robert Fico.

Otvor článok

VIDEO Na Lomnickom štíte padal žltý sneh, sfarbil ho prach z Afriky

1.3 2016 09:23

POPRAD – Vo Vysokých Tatrách padal v pondelok podvečer žltkastý sneh. Ako pre agentúru SITA vysvetlil meteorológ Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Marcel Macko, dôvodom bol prach a piesok, ktorý sa k nám dostal z Afriky.

Otvor článok

Brusel odobril zlúčenie firiem Dell a EMC

1.3 2016 09:30

BRUSEL - Európska komisia (EK) schválila spoločnosti Dell plánovanú akvizíciu firmy EMC.

Otvor článok

Iracké sily začali severne od Bagdadu operáciu na znovudobytie oblasti od IS

1.3 2016 09:30

BAGDAD - Iracké bezpečnostné sily začali dnes skoro ráno novú bojovú operáciu zameranú na znovudobytie kľúčovej oblasti severne od hlavného mesta Bagdad a na vytlačenie militantov organizácie Islamský štát (IS) z tohto regiónu. Informovalo o tom velenie spoločných operácií vo vyhlásení, ktoré citovala agentúra AP.

Otvor článok

Šéf VW verí, že dosiahne dohodu s americkými úradmi

1.3 2016 09:35

WOLFSGURG - Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) verí, že dosiahne dohodu s americkými regulačnými úradmi o úprave dieselových áut so zakázaným softvérom, spätnom odkúpení niektorých typov vozidiel a pokutách. Uviedol to generálny riaditeľ spoločnosti Matthias Müller. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvor článok

Zomrel oscarový herec George Kennedy známy z filmu Frajer Luke

1.3 2016 09:37

MIDDLETONE - Vo veku 91 rokov skonal v nedeľu americký herec George Kennedy, známy predovšetkým zo snímky Frajer Luke (1967), za výkon v ktorej dostal Oscara a taktiež ho nominovali na Zlatý glóbus.

Otvor článok

Tréner Leicestru Ranieri: Najväčším favoritom na titul je Tottenham

1.3 2016 09:41

LONDÝN - Tréner futbalistov Leicestru City Claudio Ranieri si myslím, že najväčším favoritom na zisk titulu v anglickej Premier League je Tottenham.

Otvor článok

V Tatrách napadlo do 20 centimetrov nového snehu, trvá mierne lavínové nebezpečenstvo

1.3 2016 09:43

LIPTOVSKÝ HRÁDOK - Vo Vysokých, Západných a Nízkych Tatrách trvá mierne lavínové nebezpečenstvo, druhý stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice.

Otvor článok

Na voľbách môžu zarobiť aj bežní ľudia: Stávkové kancelárie zverejnili kurzy

1.3 2016 09:45

BRATISLAVA - Na parlamentných voľbách môžu podľa denníka PRAVDA zarobiť aj bežní ľudia. Stávkové kancelárie totiž už vypísali kurzy, treba len odhadnúť správny výsledok.

Otvor článok

Etiópia priznala problémy s dopingom

1.3 2016 09:46

ADDIS ABEBA - Zlým správam pre atletiku nie je koniec, po ruskom a kenskom sa črtá etiópsky dopingový škandál. V podozrení je deväť atlétov z tejto poprednej vytrvaleckej krajiny, medzi nimi aj piati z elitnej skupiny športovcov.

Otvor článok

NBA: Motiejunas vraj neprešiel zdravotnou prehliadkou, ide sa brániť

1.3 2016 09:52

HOUSTON - Keď Donatasa Motiejunasa vymenili vo februári z Houstonu do Detroitu, jeho nový klub následne zrušil trejd, keďže litovský basketbalista údajne nebol vo vyhovujúcom zdravotnom stave. Aspoň taká je verzia, s ktorou operuje NBA. Dvadsaťpäťročný pivot ju však kategoricky odmieta.

Otvor článok

Nemocnice pacienta radšej hospitalizujú, od poisťovne dostanú viac

1.3 2016 09:53

BRATISLAVA - Denník Hospodárske noviny píše o dĺžke hospitalizácie pacienta v nemocnici. Podľa denníka sa slovenský pacient z nemocnice len tak domov nedostane.

Otvor článok

FOTO Tragická nehoda autobusu a nákladného auta: Najmenej 18 mŕtvych a 14 zranených

1.3 2016 09:55

MASKAT - Autobus narazil dnes skoro ráno v Ománe do nákladného vozidla a auta; zahynulo najmenej 18 ľudí a zranenia utrpelo ďalších 14 osôb. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie ománskej polície na Twitteri.

Otvor článok

Holandský futbalista Sno je podozrivý z pokusu o zabitie, odmieta to

1.3 2016 09:58

AMSTERDAM - Holandský futbalista Evander Sno sa bude spoločne s dvoma príbuznými 9. marca zodpovedať pred súdom z útoku v metropole krajiny, do ktorého sa zaplietol ešte 11. augusta 2013.

Otvor článok

Fico: Personálne zázemie Smeru je veľmi silné, Kaliňák je špička strany

1.3 2016 09:58

BRATISLAVA - Personálne zázemie Smeru-SD je podľa predsedu strany Roberta Fica veľmi silné. Ako povedal Fico v rozhovore pre agentúru SITA, Smer-SD má široký tím.

Otvor článok

Vášnivý Kusturica a romantický Horáček sa dnes večer stretnú na jednom pódiu

1.3 2016 10:00

BRATISLAVA - Legendárny Emir Kusturica to dnes roztočí v Bratislave. Len deň po pondelkovom (29.2.) veľkolepom koncerte v Janáčkovom divadle v Brne mieri skvelý filmár a hudobník do hlavného mesta Slovenskej republiky.

Otvor článok

V Prešove počas jazdy opäť vzbĺkol autobus MHD, 17-ročné vozidlo hasilo osem hasičov

1.3 2016 10:00

PREŠOV - Dnes ráno vystrašil cestujúcich na pravidelnej linke číslo 18 v smere do Bzenova požiar autobusu mestskej hromadnej dopravy. Išlo o autobus Dopravného podniku mesta Prešov (DPMP), ktorý sa vznietil na zastávke na Cemjate.

Otvor článok

Rada Európy odsúdila neľudské podmienky v gréckych väzniciach, v preplnených celách sa aj umiera

1.3 2016 10:08

ATÉNY - Popredný ľudskoprávny orgán Rady Európy (RE) dôrazne odsúdil podmienky v gréckych väzniciach a skritizoval tiež prístup tamojších úradov k podozreniam zo zlého zaobchádzania s väzňami.

Otvor článok

Izraelskí vojaci pri záchrane svojich ohrozených kolegov zabili Palestínčana

1.3 2016 10:09

JERUZALEM - Izraelské jednotky dnes z palestínskeho utečeneckého tábora severne od Jeruzalema evakuovali dvoch svojich vojakov, ktorí sa tam ocitli omylom a hrozilo, že sa stanú obeťou lynčovania.

Otvor článok

Zomrel Gilbert R. Hill, známy z komédií Policajt v Beverly Hills

1.3 2016 10:09

LOS ANGELES- Vo veku 84 rokov zomrel v pondelok bývalý americký policajt, komunálny politik a občasný herec Gilbert R. Hill, ktorý je známy predovšetkým z komédie Policajt v Beverly Hills (1984) a jej pokračovaní Policajt v Beverly Hills II (1987) a Policajt v Beverly Hills III (1994). Hilla prijali 17. februára do DMC Sinai-Grace Hospital v Detroite so zápalom pľúc, ktorému o dvanásť dní neskôr podľahol.

Otvor článok

Lajčák v Ženeve hovoril o ochrane ľudských práv: Spoločnosť čelí enormným bezpečnostným hrozbám

1.3 2016 10:14

ŽENEVA - O potrebe zintenzívniť medzinárodné úsilie na ochranu ľudských práv a opatreniach na posilnenie stability vo svete hovoril minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák v pondelok počas rokovaní v sídle OSN v Ženeve.

Otvor článok

Vrahovia, bossovia a iní väzni nebudú môcť voliť

1.3 2016 10:19

BRATISLAVA - Takmer 1700 slovenských väzňov nachádzajúcich sa v 18 slovenských väzeniach nebude môcť voliť v sobotňajších parlamentných voľbách.

Otvor článok

Hasiči mali rušnú noc, zamestnávali ich horiace autá

1.3 2016 10:20

HLOHOVEC – Rušnú noc majú za sebou hasiči z Hlohovca, zamestnávali ich horiace autá. Na Bernolákovu ulicu ich privolali k požiaru mercedesu, na ktorom horela ľavá predná časť a čiastočne aj motorová časť. Hasiči požiar zlikvidovali, majiteľovi auta však vznikla škoda predbežne vyčíslená na 14-tisíc eur.

Otvor článok

OSN: Budúcnosť divej prírody je v našich rukách

1.3 2016 10:22

NEW YORK - Budúcnosť života divej prírody je v našich rukách - zdôraznila v téme k Svetovému dňu divej prírody (World Wildlife Day), pripadajúcemu na 3. marca, Organizácia Spojených národov (OSN). Ako upozorňuje na svojej webovej stránke, v roku 2016 kladie v kampani dôraz na africké a ázijské slony. Prvýkrát sa Svetový deň divej prírody pripomínal v roku 2014.

Otvor článok

J&T ponúka dlhopisy realitnej skupiny CPI za 50 miliónov

1.3 2016 10:27

BRATISLAVA - J&T Banka ponúka štvorročné eurové dlhopisy realitnej skupiny CPI Property Group. Vydáva ich prostredníctvom slovenskej spoločnosti CPI Finance.

Otvor článok

Veritelia by sa do Grécka mohli vrátiť začiatkom marca

1.3 2016 10:28

ATÉNY - Medzinárodní veritelia by sa do Grécka mohli vrátiť počas prvých desiatich marcových dní, aby ukončili prvú revíziu gréckeho záchranného programu.

Otvor článok

Zával chodby v zlatej bani na Filipíny si vyžiadal 4 životy, pátrajú po ďalších baníkoch

1.3 2016 10:29

MANILA - Smrť štyroch ľudí potvrdili po závale chodby v bani na ťažbu zlata na juhu Filipín. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné oznámenie polície.

Otvor článok

Matica slovenská vyzýva voličov na účasť na parlamentných voľbách

1.3 2016 10:38

BRATISLAVA - Vrcholní predstavitelia Matice slovenskej vyzývajú voličov na účasť na sobotňajších (5.3.) parlamentných voľbách. Rovnako apelujú aj na svojich 29.000 členov.

Otvor článok

VIDEO NBA: Nowitzki okoštoval novú štadiónovú pochúťku, dvanásťdolárový dirkburger

1.3 2016 10:43

DALLAS - Dirkburger je názov novej pochúťky z ponuky rýchleho občerstvenia, aké budú za dvanásť dolárov spoločne s hranolčekmi ponúkať v American Airlines Center počas domácich zápasov basketbalistov Dallasu.