Archív článkov za December 2016, strana 3

Otvor článok

Celeste Buckingham a Matěj Vávra sa rozišli

1.12 2016 11:55

BRATISLAVA - Speváčka Celeste Buckingham a český hudobník Matěj Vávra sa rozišli. Interpretka potvrdila informáciu v rozhovore pre TV Markíza.

Otvor článok

Hilary Duff sa rozišla s priateľom

1.12 2016 11:58

LOS ANGELES - Americká herečka a speváčka Hilary Duff už netvorí pár s Jasonom Walshom. Portálu Gossip Cop to potvrdil v stredu zdroj z okolia dvojice.

Otvor článok

Súd oslobodil exministra Szigetiho spod obžaloby

1.12 2016 12:03

BRATISLAVA - Bývalého ministra školstva Lászlóa Szigetiho dnes Okresný súd Bratislava III oslobodil spod obžaloby z trestného činu subvenčného podvodu. Ako skonštatovala predsedníčka senátu, žalovaný skutok sa podľa vykonaného dokazovania stal, nespáchal ho však obžalovaný. Prokurátorka proti rozhodnutiu senátu podala odvolanie, prípadom sa tak bude zaoberať Krajský súd v Bratislave.

Otvor článok

Proces s podnikateľkou Norou Mojsejovou sa nekonal ani dnes

1.12 2016 12:09

BRATISLAVA - Pred senátom Okresného súdu Bratislava 1 dnes opäť nepokračovalo hlavné pojednávanie s východoslovenskou podnikateľkou Eleonórou Mojsejovou, ktorá je obžalovaná z faktoringového podvodu a neodvedenia dane, a ďalšími piatimi spoluobžalovanými.

Otvor článok

FOTO Na priechode v Piešťanoch si nevšimol chodca, pri zrážke sa ľahko zranil

1.12 2016 12:15

PIEŠŤANY – S ľahkými zraneniami vyviazol 77-ročný muž, ktorého v stredu podvečer na Krajinskej ulici v Piešťanoch zrazil vodič Audi A4.

Otvor článok

Orbán: Najväčším úspechom uplynulých šiestich rokov je zjednotenie národa

1.12 2016 12:21

BUDAPEŠŤ - Najväčším úspechom uplynulých šiestich rokov je zjednotenie národa, ktoré sa uskutočnilo v spolupráci s Maďarmi žijúcimi za hranicami, povedal dnes v Budapešti v úvodnom prejave XV. zasadnutia Stálej maďarskej konferencie (MÁÉRT) predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

Otvor článok

Žiga: Členské štáty musia mať možnosť definovať si národný energetický mix

1.12 2016 12:27

BRATISLAVA - Členské štáty musia mať možnosť definovať si svoj energetický mix v súlade s národnými podmienkami. Uviedol to dnes v Bratislave minister hospodárstva SR Peter Žiga (Smer-SD) na medzinárodnej konferencii SET Plan - Central European Energy Conference (CEEC), na margo tzv. zimného energetického balíčka, ktorý Európska komisia (EK) schválila 30. novembra.

Otvor článok

Bratislavské letisko vybavilo v novembri 99.425 cestujúcich

1.12 2016 12:29

BRATISLAVA - Bránami Letiska Milana R. Štefánika v Bratislave prešlo v novembri tohto roku 99.425 cestujúcich. Podľa hovorkyne letiska Veroniky Ševčíkovej to predstavuje najvyšší počet cestujúcich za posledných osem rokov.

Otvor článok

Volland bude chýbať Bayeru Leverkusen do konca jesennej časti

1.12 2016 12:31

BERLÍN - Nemecký futbalový krídelník Kevin Volland bude chýbať Bayeru Leverkusen do konca jesennej časti bundesligy. Ako informovala agentúra dpa, na stredajšom tréningu si natrhol pravý stehenný sval.

Otvor článok

FOTO Cavani so sto gólmi v drese PSG: Pri oslave gólu si spomenul na zosnulých hráčov Chapecoense

1.12 2016 12:33

PARÍŽ - Uruguajský futbalový kanonier Edinson Cavani má na svojom konte sto presných zásahov v drese Paríža Saint-Germain.

Otvor článok

Prešov stavia na odchovancoch najviac v Európe

1.12 2016 12:36

NEUCHATEL - Futbalový Tatran Prešov najviac v Európe stavia na odchovancoch. Takto zjednodušene by sa dal komentovať výskum spoločnosti CIES Football Observatory, ktorá zverejnila rebríček sto organizácií v 31 európskych ligách pod hlavičkou UEFA, kde skúmala, koľko percent minút v ligových zápasoch odohrali v jednotlivých tímoch hráči, ktorí pôsobili v danom klube aspoň tri sezóny vo veku 15 - 21 rokov.

Otvor článok

Chapecoense chce aj po tragédii zostať na mape

1.12 2016 12:42

CHAPECÓ - Smútiaci brazílsky klub Chapecoense sa pokúsi o obnovu a zotrvanie na futbalovej mape. Pri pondelkovej leteckej tragédii v Kolumbii zahynulo 19 jeho hráčov, celkovo 71 ľudí vrátane členov realizačného tímu a klubových predstaviteľov. V kádri zostalo šesť hráčov.

Otvor článok

Pre Lenny znamená album Hearts posun vpred

1.12 2016 12:45

BRATISLAVA - Česká speváčka a hudobníčka Lenny vníma svoj najnovší album Hearts (2016) ako posun vpred. Dcéra interpretky Lenky Filipovej v rozhovore pre agentúru SITA tiež prezradila, že nahrávku rada počúva aj ona samotná.

Otvor článok

Real Madrid bez opôr postúpil v pohári, Enzo Zidane debutovým gólom potešil otca

1.12 2016 12:50

MADRID - Zinedine Zidane dal prvý raz v súťažnom zápase prvého tímu futbalového Realu Madrid šancu niektorému zo svojich potomkov a hneď z toho bol gól. Dvadsaťjedenročný Enzo Fernández debutoval v stredajšej odvete šestnásťfinále Španielskeho pohára (Copa del Rey) v domácom prostredí proti treťoligovému tímu Cultural y Deportiva Leonesa.

Otvor článok

Bratislava spustila hlasovanie o najúspešnejších športovcov roka

1.12 2016 12:52

BRATISLAVA - Verejnosť môže oddnes hlasovať o tom, kto bude tento rok najúspešnejším športovcom a športovým kolektívom v hlavnom meste SR Bratislave i v kraji.

Otvor článok

U-God z Wu-Tang Clanu zažaloval zvyšok skupiny

1.12 2016 12:54

LOS ANGELES - Americký rapper U-God, člen skupiny Wu-Tang Clan, podal žalobu na zvyšok tejto formácie, ktorá mu podľa jeho slov dlhuje minimálne 2,5 milióna dolárov (v prepočte približne 2,35 milióna eur).

Otvor článok

VIDEO Kapela Queer Jane vydáva album Home

1.12 2016 12:55

BRATISLAVA - Slovenská indie-popová kapela Queer Jane dnes vydáva druhú štúdiovku s názvom Home. Celý album nahral a zmixoval frontman kapely Vlado Nosáľ, o mastering sa postaral anglický producent Christian Aindow.

Otvor článok

Mimoriadna situácia na Štítovej ulici v Bratislave trvá aj po piatich mesiacoch

1.12 2016 12:56

BRATISLAVA – Na Štítovej ulici v bratislavskom Devíne aj po piatich mesiacoch trvá mimoriadna situácia. Tú miestna samospráva vyhlásila začiatkom júla, keď prívalové dažde spôsobili zosuv pôdy a vyvrátenie stromov. To spolu s hroziacim lavínovým efektom začalo ohrozovať do značnej miery ulicu, ktorá leží na dne strmej rokliny a je jedinou prístupovou komunikáciou pre obyvateľov daného miesta.

Otvor článok

V Česku začína elektronická evidencia tržieb, mnoho reštaurácií končí

1.12 2016 12:56

PRAHA - V susednej Českej republike dnes začína platiť elektronická evidencia tržieb (EET). S jej začiatkom, ktorá je pre českých podnikateľov v pohostinstve a ubytovacích službách povinná, sa zatvára mnoho českých reštaurácií. Najväčšia pivovarnícka skupina v Česku Plzenský Prazdroj pre české Hospodárske noviny (HN) potvrdila, že od decembra ukončuje odber jej piva viac ako tisíc krčiem. Tých je v Česku podľa odhadov Asociácie hotelov a reštaurácií celkovo 35.000 až 40.000.

Otvor článok

Do slovenských kín vstupuje americká dráma James White

1.12 2016 13:00

BRATISLAVA - Do slovenských kín vstupuje americká snímka s názvom James White (2015). Strhujúcu drámu o ľahkomyseľnom povaľačovi z New Yorku, ktorý je pre chorobu svojej mamy nútený prestať životom len tak plávať a čeliť realite, nakrútil režisér a scenárista Josh Mond.

Otvor článok

Vzpieračka Özkanová prišla pre doping definitívne o striebro z OH 2008

1.12 2016 13:00

LAUSANNE - Turecká vzpieračka Sibel Özkanová prišla pre dodatočný dopingový nález na zakázanú látku stanozolol definitívne o striebro z OH 2008 v Pekingu.

Otvor článok

Rusko začiatkom budúceho roka zníži produkciu ropy

1.12 2016 13:01

MOSKVA - Rusko začiatkom budúceho roka zníži produkciu ropy z novembrovej a decembrovej úrovne. Oznámil to dnes novinárom minister energetiky Alexander Novak. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvor článok

Europarlament schválil dohodu o výmene osobných údajov s USA

1.12 2016 13:04

BRUSEL – Europoslanci odobrili dnes dohodu Európskej únie so Spojenými štátmi o ochrane osobných údajov v právnej oblasti. Dokument má zabezpečiť prísne a záväzné normy pri výmene osobných údajov medzi vyšetrovacími orgánmi a políciou oboch signatárskych strán.

Otvor článok

Nezamestnanosť v eurozóne klesla najnižšie za vyše 7 rokov

1.12 2016 13:07

LUXEMBURG - Nezamestnanosť v eurozóne klesla v októbri na najnižšiu úroveň za vyše sedem rokov. Informoval o tom európsky štatistický úrad Eurostat a agentúra DPA.

Otvor článok

V Taliansku zatkli vodcu zločineckej skupiny 'Ndranghety, utekal viac ako šesť rokov

1.12 2016 13:08

RÍM - Talianska polícia dnes oznámila, že zadržala popredného vodcu zločineckej organizácie 'Ndrangheta, ktorý unikal zatknutiu viac ako šesť rokov.

Otvor článok

Literárnu cenu za najhorší opis sexu získal Erri De Luca

1.12 2016 13:14

RÍM - Cenu Bad Sex in Fiction, ktorú od roku 1993 vyhlasuje britský literárny magazín Literary Review, tento rok vyhral taliansky autor Erri De Luca.

Otvor článok

Pakistan privítal Trumpovu ponuku pomôcť pri riešení konfliktu s Indiou

1.12 2016 13:17

ISLAMABAD - Pakistan privítal ochotu novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa zohrať úlohu pri riešení problémov medzi Pakistanom a Indiou, uvádza sa v dnešnom vyhlásení pakistanského ministerstva zahraničných vecí.

Otvor článok

Štát bude opatrovateľom platiť dôchodkové poistenie bez obmedzenia

1.12 2016 13:19

BRATISLAVA - Štát bude platiť dôchodkové poistenie za matku alebo otca počas celého obdobia starostlivosti o choré dieťa bez obmedzenia. Vyplýva to z novely zákona o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažko zdravotne postihnutých, ktorú v stredu schválila NR SR a čaká na podpis prezidenta.

Otvor článok

Iggy Pop nahral skladbu pre film Gold

1.12 2016 13:22

NEW YORK - Americký spevák Iggy Pop nahral skladbu Gold. Novinka sa bude nachádzať na soundtracku snímky Gold režiséra Stephena Gaghana. Dobrodružnú drámu, v ktorej sa objavia napríklad Matthew McConaughey, Toby Kebbell, Rachael Taylor či Bryce Dallas Howard, uvedú do slovenských kín 2. februára.

Otvor článok

Kukláči zadržali údajného zločineckého bossa Róberta Okoličányho

1.12 2016 13:23

BRATISLAVA - Polícia zadržala dnes ráno v Košiciach Róberta Okoličányho a Jaroslava Potučeka. Vyšetrovateľ Policajného zboru ich obvinil z prípravy úkladnej vraždy. O zadržaní dvoch osôb informoval TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Otvor článok

V bratislavskej Inchebe sa začali tradičné Dni Vianoc

1.12 2016 13:25

BRATISLAVA - V areáli bratislavskej Incheby sa dnes začali tradičné Dni Vianoc. Počas troch predvianočných týždňov ponúknu nielen možnosť vybrať si z rozmanitej ponuky obchodníkov, remeselníkov, ale aj stráviť čas pri programe pre deti i dospelých.

Otvor článok

Justice predstavili videoklip ku skladbe Fire

1.12 2016 13:28

PARÍŽ - Francúzske elektro-rockové duo Justice zverejnilo v stredu videoklip ku skladbe Fire. V takmer štvorminútovom klipe účinkuje okrem formácie aj americká herečka Susan Sarandon.

Otvor článok

Harry Kane zostane v Tottenhame do roku 2022

1.12 2016 13:32

LONDÝN - Útočník anglickej futbalovej reprezentácie Harry Kane sa so svojím klubovým zamestnávateľom Tottenhamom Hotspur dohodol a podpisom spečatil predĺženie vzájomnej spolupráce do roku 2022.

Otvor článok

Top 10 Kontová ukončila s trénerom Carrilom spoluprácu

1.12 2016 13:36

LONDÝN - Britská tenisová jednotka a desiata hráčka svetového rebríčka WTA vo dvojhre Johanna Kontová ukončila spoluprácu s trénerom Estebanom Carrilom. Pre britskú BBC potvrdil profesijný rozchod Carril.

Otvor článok

Pobočky Unionu podľa ANS odmietali preberať výpovede zmlúv

1.12 2016 13:36

BRATISLAVA - Pobočky Union zdravotnej poisťovne (ZP) odmietali v stredu v regiónoch preberať výpovede nemocníc združených v Asociácii nemocníc Slovenska (ANS). Asociácia podľa zverejnených informácií ostro protestuje voči takémuto prístupu zdravotnej poisťovne. Unionu vypovedalo zmluvu 31 nemocníc združených v ANS.

Otvor článok

"LEVY" Marcela LAIFEROVÁ, prof. Viliam FISCHER a Jozef OKLAMČÁK na oslave 70. výročia DIVADLA NOVÁ SCÉNA

1.12 2016 13:39

BRATISLAVA - Slávnostným galavečerom včera večer (30. novembra) oslávilo bratislavské Divadlo Nová scéna 70. výročie svojho založenia.