V Taliansku zatkli vodcu zločineckej skupiny 'Ndranghety, utekal viac ako šesť rokov

NETKY.SK • 1 December 2016, 13:08 • 2 min
V Taliansku zatkli vodcu zločineckej skupiny 'Ndranghety, utekal viac ako šesť rokov

RÍM - Talianska polícia dnes oznámila, že zadržala popredného vodcu zločineckej organizácie 'Ndrangheta, ktorý unikal zatknutiu viac ako šesť rokov.

slovakia

left justify in out

Za mrežami skončil Marcello Pesce, známy pod prezývkou U ballerinu (Tanečník), šéf rodinného klanu Pesce, jedného z najmocnejších v rámci 'Ndranghety. Zatkli ho v noci nadnes pri zásahu v jeho domovskom meste Rosarno v juhotalianskej Kalábrii. Nebol ozbrojený a policajtom nekládol odpor. Spolu s ním polícia zadržala aj otca so synom, ktorí ho ukrývali.

 

"Dnešný deň je dobrým dňom pre Taliansko: nebezpečný muž na úteku, po ktorom bolo šesť rokov vyhlásené medzinárodné pátranie, bol privedený pred spravodlivosť," komentoval Pesceho zatknutie taliansky minister vnútra Angelino Alfano.

 

Marcello Pesce si má odpykať 16 rokov a osem mesiacov väzenia za členstvov zločineckej skupine. Kálábrijská 'Ndrangheta je v súčasnosti hlavným dodávateľom kokaínu do Európy. V uplynulých desaťročiach sa stala dominantnou mafiou v Taliansku a patrí medzi najmocnejšie zločinecké organizácie na svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies