VIDEO Kapela Queer Jane vydáva album Home

NETKY.SK • 1 December 2016, 12:55 • 2 min
VIDEO Kapela Queer Jane vydáva album Home

BRATISLAVA - Slovenská indie-popová kapela Queer Jane dnes vydáva druhú štúdiovku s názvom Home. Celý album nahral a zmixoval frontman kapely Vlado Nosáľ, o mastering sa postaral anglický producent Christian Aindow.

slovakia

left justify in out

"Behom posledného roka som sa pohyboval medzi Anglickom, Slovenskom a Českom. Zrazu som zistil, že som pri týchto potulkách nahral album. Spája ho téma hľadania domova aj vďaka tomu, že vznikal na viacerých miestach," priblížil Nosáľ.


O dizajn nahrávky sa postaral basgitarista formácie Lukáš Valter v spolupráci s fotografkou Soňou Maletz a írskym ilustrátorom Leem Jacksonom. Album vychádza na CD i v digitálnej verzii, pričom si ho je možné stiahnuť zdarma alebo za dobrovoľný príspevok.


Fanúšičky a fanúšikovia si budú môcť vypočuť ukážku z nahrávky aj počas nadchádzajúceho koncertu kapely, ktorý sa uskutoční v stredu 7. decembra v priestoroch Slovenského rozhlasu v Bratislave.


Kapelu Queer Jane založil v roku 2012 skladateľ, gitarista a spevák Vlado Nosáľ, ktorý nedávno zaujal aj spoluprácou s americkou formáciou The Brian Jonestown Massacre. V Queer Jane ho dopĺňajú spomínaný Lukáš Valter a bubeník Adam Jánoš. Trojicu muzikantov inšpiruje najmä tvorba zo 60. rokov minulého storočia, ale tiež country či punk.

 

Vlani vydali debutový album Flowerville (2015). Tento rok sa predstavili na maďarskom festivale Sziget.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona