Pre Lenny znamená album Hearts posun vpred

NETKY.SK • 1 December 2016, 12:45 • 2 min
Pre Lenny znamená album Hearts posun vpred

BRATISLAVA - Česká speváčka a hudobníčka Lenny vníma svoj najnovší album Hearts (2016) ako posun vpred. Dcéra interpretky Lenky Filipovej v rozhovore pre agentúru SITA tiež prezradila, že nahrávku rada počúva aj ona samotná.

slovakia

left justify in out

"Tento album vnímam ako určitý posun či inováciu mňa ako autorky a interpretky. Naozaj si užívam, že mám po prvý raz album, ktorý mám chuť si aj ja sama vypočuť. Napríklad moja mama veľmi rada hrá svoje piesne, ale nikdy som ju nevidela púšťať si svoj album. Väčšinou sú interpreti po dokončení albumu vyčerpaní a nahrávku už nikdy nechcú počuť," vyjadrila sa speváčka, ktorej sa na počine najviac páčia skladby Lover a Hearts.

 


Novinka obsahuje celkovo 13 piesní. Texty napísala Lenny prevažne počas štúdia v Londýne. "Album sme pripravovali približne pol roka. Niekoľko skladieb som napísala už pred pár rokmi, iné vznikli za desať minút, takže sú na ňom rôzne skladby z rôznych období. Počas práce som si vybudovala tím ľudí, s ktorým by som veľmi rada spolupracovala aj v budúcnosti. Patrí medzi nich aj producent Ondra Fiedler. Časť albumu sme nahrávali v bratislavskom štúdiu Pulp s veľmi šikovnými spolupracovníkmi. Myslím, že album je určený pre ľudí, ktorí premýšľajú nad vecami vlastným, novým spôsobom. Vždy si predstavím prototyp 14-ročného dievčaťa, ktoré ide ráno do školy a zo slúchadiel jej hrá môj album a vďaka tomu, aj keď sa jej do školy nechce ísť, má lepšiu náladu. Som rada, že mám na koncertoch fanúšikov, ktorým nevadí, že používam napríklad syntetizátor a nie len živé nástroje. Vnímajú, že som urobila krok dopredu, tešia sa z toho a možno ich to aj inšpiruje," prezradila 22-ročná interpretka.


Hudobníčka nedávno absolvovala vypredané turné a na jar plánuje ďalších deväť koncertov po Českej republike. Na Slovensko sa však zatiaľ nechystá, no podľa vlastných slov by rada zahrala aj pre slovenských fanúšikov a fanúšičky.


Rodáčka z Prahy rada počúva hudbu najmä v aute. Medzi jej obľúbených interpretov patria napríklad Lady Gaga, Beyoncé, Mac Miller, Aretha Franklin či Led Zeppelin. O vlastnej tvorbe sa radí aj s mamou. "Niekedy za ňou prídem a spýtam sa jej, čo si myslí o tej ktorej skladbe. Je veľmi kritická, čo má na srdci, to má aj na jazyku. Niekedy je nekompromisná, ale vážim si to, že ma nechváli len preto, že som jej dcéra. Myslím si, že je to veľmi dobrá vlastnosť," povedala. "Ja osobne vnímam hudbu ako jednu veľkú príležitosť, vďaka ktorej môžem skladať, nahrávať, koncertovať, stretávať ľudí, nakrúcať videoklipy a podobne. Dáva mi tiež slobodu, môžem si hovoriť a robiť, čo chcem, je to rock'n'roll," dodala s úsmevom.


Interpretka, ktorá má na konte okrem albumu Hearts aj EP nahrávky All My Love (2013) a Fighter (2013), plánuje vydať spevník. V budúcnosti by rada zaujala poslucháčov aj v zahraničí. "Vždy som chcela ísť do zahraničia, či už to bolo Anglicko, USA alebo Austrália. Chcela som ísť preč, zbierať nové skúsenosti. Vydavateľstvo ma však prehovorilo, aby som nahrala album. Myslím si, že moja tvorba je všestranná, a to aj vďaka tomu, že spievam v angličtine, a mohla by som ju prezentovať aj v zahraničí. Uvidím však, čo si pre mňa osud pripravil," povedala Lenny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies