Pakistan privítal Trumpovu ponuku pomôcť pri riešení konfliktu s Indiou

NETKY.SK • 1 December 2016, 13:17 • 2 min
Pakistan privítal Trumpovu ponuku pomôcť pri riešení konfliktu s Indiou

ISLAMABAD - Pakistan privítal ochotu novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa zohrať úlohu pri riešení problémov medzi Pakistanom a Indiou, uvádza sa v dnešnom vyhlásení pakistanského ministerstva zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Hovorca ministerstva zahraničných vecí Nafís Zakaríjá dnes uviedol, že pakistanský premiér Naváz Šaríf hovoril s Trumpom telefonicky a zablahoželal mu k víťazstvu v nedávnych prezidentských voľbách.

 

Podľa vyhlásenia ministerstva zahraničných vecí Trump Šarífovi prisľúbil, že "je pripravený a ochotný zohrať akúkoľvek úlohu", ktorú bude Pakistan chcieť, aby zohral pri riešení existujúcich problémov.

 

Trumpov realizačný tím informácie o telefonickom rozhovore medzi novozvoleným americkým prezidentom a pakistanským premiérom nepotvrdil. Došlo k nemu v čase zvyšujúceho sa napätia medzi Indiou a Pakistanom ohľadom sporného regiónu Kašmír, na ktorý si obe krajiny robia nárok, pripomína agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies