Rusko vytvára útočné sily zamerané na Zelenského rodné mesto

NETKY.SK • 3 August 2022, 17:46 • 2 min
Rusko vytvára útočné sily zamerané na Zelenského rodné mesto

KYJEV – Rusko začalo vytvárať vojenskú údernú skupinu v smere na Kryvyj Rih, rodné mesto ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, uviedlo v stredu južné operačné veliteľstvo ukrajinskej armády.

slovakia

left justify in out

Súčasne varovalo, že Moskva pripravuje nové ofenzívne operácie s cieľom ovládnuť celú Chersonskú oblasť pri Čiernom mori, informoval denník The Guardian.
 

      

Rusko počas invázie o konca februára obsadilo rozsiahle časti južnej Ukrajiny, Kyjev tam však avizoval protiofenzívu. V utorok oznámil, že opätovne dobyl 53 dedín v okupovanej Chersonskej oblasti.
 

      

Ukrajinské operačné veliteľstvo Juh v pravidelnej správe o vojne opísalo situáciu na juhu krajiny ako napätú s tým, že ruské sily v utorok útočili pozdĺž frontovej línie. Jeho vyjadrenie nebolo možné nezávisle overiť. Priemyselné mesto Kryvyj Rih, v ktorom ukrajinský prezident vyrastal, sa nachádza približne 50 kilometrov od južnej frontovej línie.

 

 

Možno vás zaujme: Prvá loď s obilninami z Ukrajiny zakotvila pri pobreží Turecka



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies