Rozprávkové bohatstvo britského premiéra: 651 mil. libier. Môže za to jeho manželka. Predbehol aj kráľa Karola III.

NETKY.SK • 20 Máj 2024, 13:46 • 2 min
Rozprávkové bohatstvo britského premiéra: 651 mil. libier. Môže za to jeho manželka. Predbehol aj kráľa Karola III.

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová vlani, kedy bol Sunak celý čas pri moci, zvýšili svoje bohatstvo o viac ako pätinu. Informovali o tom BBC News a The Sunday Times. Majetok premiéra a jeho manželky sa odhaduje na 651 miliónov libier, čo je viac ako osobný majetok kráľa Karola III. Ten si medziročne polepšil zhruba o 10 miliónov na 610 miliónov libier.

slovakia

left justify in out


Sunak spolu s kráľom Karolom III. je jedným z 300 najbohatších ľudí v Británii, kde vlani bolo 165 miliardárov. V porovnaní s vlaňajškom si Sunak a jeho manželka polepšili o 122 miliónov libier. Podľa BBC News je Sunak prvým vysokopostaveným politikom, ktorý sa objavil na zozname najbohatších Britov za 35 rokov, keď The Sunday Times zostavil zoznam.
 
Konzervatívny politik Sunak je bohatý najmä vďaka svojej manželke. Najväčšia časť bohatstva páru je ich podiel v spoločnosti Infosys, ktorú vlastní jeho manželka Murtyová. Jej otec založil túto nadnárodnú spoločnosť v odvetví informačných technológií.
 
Úrad premiéra podľa BBC to odmietol komentovať s tým, že ide o rodinnú záležitosť. Poukázal však na to, že pár v minulosti podporoval charitatívne aktivity.
 
Sunak a jeho manželka však boli ešte bohatší v roku 2022, kedy politik začínal ako premiér. V tom čase sa ich majetok odhadoval na približne 730 miliónov libier.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: BBC News, The Sunday Times, Foto: Rushi Sunak / The Sunday Times
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies