Pri útoku islamistov na hotel v Mogadiše zahynulo najmenej 15 ľudí!

NETKY.SK • 1 November 2015, 12:28 • 2 min
Pri útoku islamistov na hotel v Mogadiše zahynulo najmenej 15 ľudí!

MOGADIŠO - Najmenej 15 ľudí zahynulo pri bombovom útoku a prepade hotela, ktorý v somálskej metropole Mogadišo uskutočnila dnes ráno islamistická skupina aš-Šabáb.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Podľa somálskych bezpečnostných síl trval boj s islamistami, ktorí po výbuchu dvoch bômb prenikli do hotela Sahafi v rušnej štvrti Mogadiša, niekoľko hodín.

 

Hotel Sahafi je obľúbený u politikov a podnikateľskej sféry a leží blízko rušnej časti metropoly známej ako K-4, ktorú často navštevujú poslanci a vládni predstavitelia.

 

Nemenovaný predstaviteľ somálskej polície pre agentúru Reuters uviedol, že dnešný útok militantov si vyžiadal najmenej 15 obetí, medzi ktorými sú aj riaditeľ hotela, právnik, bývalý armádny dôstojník, novinár a ďalší civilisti.

 

"Mnohých vládnych činiteľov sa nám podarilo dostať z hotela po rebríku na zadnej stene," uviedol ďalší predstaviteľ somálskej polície.

 

Príslušníci polície bojovali s militantmi v útrobách hotela ešte približne tri hodiny po začiatku útoku, pričom jeden zo zasahujúcich policajtov uviedol, že na nich militanti strieľali zo strechy hotela. Na dnešnom zásahu proti islamistom z aš-Šabábu sa zúčastnili aj príslušníci jednotiek misie Africkej únie v (AMISOM), ktoré pomáhajú Somálskej vláde podporovanej Spojenými štátmi v boji s extrémistami. 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies