Nelegálna likvidácia aj toxického odpadu: Vo väzení skončilo 12 Talianov

NETKY.SK • 28 Máj 2024, 12:46 • 2 min
Nelegálna likvidácia aj toxického odpadu: Vo väzení skončilo 12 Talianov

NEAPOL - Talianski karabinieri v utorok v regióne Kampánia zatkli 12 osôb v rámci operácie proti nezákonnému ukladaniu odpadu. Správu priniesla agentúra ANSA.

slovakia

left justify in out

Operácia je spojená s vyšetrovaním nezákonnej likvidácie viac než 1 000 ton priemyselného odpadu v obci Tufino. Tamojšie zariadenie je určené na spracovanie miestneho odpadu. Nelegálna likvidácia iného odpadu s obsahom železa spôsobila poškodenie zariadenia a škody vo výške pol milióna eur.
 
Neapolská polícia takisto zaistila aktíva v hodnote 200 miliónov eur od trojice podnikateľov usvedčených z trestnej činnosti v spojitosti s nezákonným vyvážaním odpadu. Títo podnikatelia, traja bratia, sú tiež obviňovaní zo znečistenia v okolí mesta Acerra v časti Kampánie, kde zločinecké organizácie už po celé desaťročia vyhadzujú a pália komunálny a toxický odpad.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: ANSA, Ilustračné foto: Freepik
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies