AKTUALIZOVANÉ Palárikovo: Prerušili hlasovanie v 3 okresoch. Na hlasovacích lístkoch sa našiel biely prášok

NETKY.SK • 8 Jún 2024, 13:21 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ  Palárikovo: Prerušili hlasovanie v 3 okresoch. Na hlasovacích lístkoch sa našiel biely prášok

PALÁRIKOVO - Dve z troch volebných miestností v Palárikove, v okrese Nové Zámky, uzatvorili kvôli nálezu bieleho prášku. Podľa informácií polície ich krátko po 10. hodine opäť otvorili.

slovakia

left justify in out

"Tretia volebná miestnosť zostáva uzatvorená do zistenia predbežného výsledku závažnosti neznámej látky laboratóriom civilnej ochrany," uviedla Zuzana Hrabovská z komunikačného odboru Prezídia Policajného zboru (PZ).

Neznámy prášok mal byť na hlasovacích lístkoch. Incident nahlásili približne o 9. hodine. Volebné miestnosti polícia zatvorila. Budovu, v ktorej sa nachádzali, evakuovala. "Na miesto boli vyslané ďalšie hliadky PZ a policajti kriminálnej polície, ktorí aktuálne realizujú potrebné úkony v nevyhnutnom rozsahu," informovala ďalej Hrabovská.

Incident v Palárikove eviduje aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). "Niekedy sa aj takéto incidenty udejú, ale, našťastie, sa nikomu nič nestalo. Takže ide o vec, ktorú musíme riadne prešetriť, a zabezpečiť to, aby ten priebeh bol plynulý," povedal s tým, že polícia robí všetko pre to, aby eurovoľby prebiehali v pokoji.

Polícia zaznamenala aj ďalší incident. Stal sa v Poprade. Policajtov kontaktoval občan s tvrdením, že mu neumožnili voliť. "Pri následnom preverení políciou bolo zistené, že oznamovateľ vo volebnej miestnosti predkladal rôzne kópie písomností vyhotovené pod jeho menom, zároveň však odmietol preukázať svoju totožnosť občianskym preukazom," vysvetlila policajná hovorkyňa.

Očakáva sa, že incident v Palárikove výrazne predĺži volebné moratórium.

 

AKTUALIZOVANÉ

Laboratórium civilnej ochrany sa vyjadrilo k zloženiu prášku nájdeného v Palárikove.

Na základe analýzy kontrolným chemickým laboratóriom civilnej ochrany v Nitre sa potvrdilo, že ide o škob.

     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: MV SR / PZ SR, Foto: MV SR
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies