Maxim Repák získal na Majstrovstvách sveta motocyklov WorldSBK, pre Slovensko cenné body

NETKY.SK • 31 Júl 2023, 09:15 • 2 min
Maxim Repák získal na Majstrovstvách sveta motocyklov WorldSBK, pre Slovensko cenné body

MOST - Víkend na okruhu v Moste priniesol úspešný debut Maxima Repáka na pretekoch WorldSBK v triede World Supersport.

slovakia

left justify in out

Počas uplynulého víkendu sa v českom Moste uskutočnilo podujatie Majstrovstiev sveta WorldSBK, ktorých súčasťou je aj svetový šampionát v triede Supersport 300. Na mieste sa predstavil aj 16-ročný slovenský pretekár Maxim Repák, ktorý sa na angažmáne až do konca sezóny 2023 dohodol s úspešným českým tímom Accolade Smrz Racing BGR bývalého úspešného pretekára Jakuba Smrža.

 

Repák v minulých sezónach vybojoval víťazstvá v seriáli Yamaha R3 bLU cRU European Cup. Po vlaňajšom zranení počas pretekov a odchodom jeho generálneho sponzora sa na čas zo súťaženia odmlčal. Po nedávnom úspešnom testovaní s českým tímom prišlo k dohode o spolupráci, ktorá odštartovala práve v Moste.

 

V mimoriadne vyrovnanom štartovom poli sa slovenskému pretekárovi darilo hneď od začiatku, keď v prvom voľnom tréningu obsadil 14. miesto spomedzi troch desiatok súperov. Kvalifikácia mu však nevyšla podľa jeho predstáv a do pretekov štartoval až z 30. miesta.

Na okruhu v Moste vládlo premenlivé počasie a ani to nebránilo tomu, aby jazdcov z celého sveta prišlo podporiť viac ako 54 000 divákov. Práve dážď znepríjemnil oba preteky jazdcom triedy Supersport 300. Výborne sa však s danými podmienkami vysporiadal práve Repák, ktorý aj napriek nepriaznivej štartovacej pozícii dokázal vybojovať v sobotu aj nedeľu výborné trináste miesto a z Mostu si tak do hodnotenia svetového šampionátu odnáša šesť bodov do priebežného hodnotenia. Stal sa tak navyše prvým slovenským pretekárom, ktorému sa podarilo bodovať na majstrovstvách sveta v triede Supersport 300.

 

Ďalšie podujatie seriálu sa uskutoční v dňoch 8.-10. septembra vo francúzskom Magny Cours.

 

„Mám veľkú radosť, že som sa po dlhej prestávke mohol vrátiť na okruhy, a to hneď do svetového šampionátu. Moje poďakovanie patrí Jakubovi Smržovi, majiteľovi tímu Accolade Smrz Racing BGR, ktorý mi dal túto možnosť a myslím, že som ju využil dobre. Hneď od začiatku sa mi na tímovom motocykli jazdilo výborne. Žiaľ, kvalifikáciu som nezajazdil podľa mojich predstáv. V mojej kategórii štartovalo 31 jazdcov a v takejto vyrovnanej konkurencii to nebolo jednoduché, ale dal som do pretekov všetko. Brzdnými manévrami som sa posúval pred súperov a teraz mám veľkú radosť z dosiahnutých výsledkov. Teším sa na ďalšiu spoluprácu s tímom na pretekoch v Magny Cours. Touto cestou ďakujem mojim fanúšikm a sponzorom bez ktorých by som nemohol jazdiť“ Uvidol Maxim Repák.

 

Výsledky na oficiálnej stránke WorldSBK nájdete tu: https://www.worldsbk.com/en/results%20statistics.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: WorldSBK, Michal Martinkovič Foto: Michal Martinkovič
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies