Zvyšok rezervy premiérky sa rozdelí na riešenie následkov povodní

NETKY.SK • 19 August 2010, 07:35 • 2 min
Zvyšok rezervy premiérky sa rozdelí na riešenie následkov povodní

Zvyšok rezervy premiérky sa rozdelí na riešenie následkov povodní

slovakia

left justify in out

img

Premiérka Iveta Radičová rozdelí zvyšok svojej rezervy na riešenie následkov povodní. Z 25 miliónov eur je tam momentálne 2.178.600 eur. Informáciu o využití takto nevyčerpaných peňazí dnes zobrala vláda na vedomie.
      Najviac, 900.000 eur, pôjde Košickému samosprávnemu kraju, ktorý investoval v Spišskej Novej Vsi do výstavby mosta zničeného vodným živlom.
      Ďalších 455.500 eur dostanú občania, ktorých starostovia z rôznych dôvodov nezaradili do zoznamu na poskytnutie prvej finančnej pomoci.
      Obec Nižná Myšľa môže využiť 311.450 eur na úhradu záchranných a búracích prác, prepravu kontajnerov a úpravu sídliska v obci.
      Na poskytnutie prvej okamžitej výpomoci na riešenie následkov povodní v regióne Horná Nitra je vyčlenených 300.000 eur.
      Zostávajúce prostriedky, vrátane tých čo sa vrátili späť na účet úradu vlády, sa použijú na základe vyhodnotenia aktuálnej situácie a po definitívnom ukončení a vyhodnotení vyplácania prvej finančnej výpomoci. Teda po 7. septembri.
      Predchádzajúci vládny kabinet uvoľnil do rezervy predsedu vlády na riešenie následkov povodní 25 miliónov eur. Doteraz sa poukázalo 22.821.400 eur. Z tejto čiastky je podľa podkladov zo Slovenskej pošty k 11. augustu vyplatených 22.014.200 eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies