Hackeri zaútočili na The Jerusalem Post

NETKY.SK • 3 Január 2022, 19:44 • 2 min
Hackeri zaútočili na The Jerusalem Post

JERUZALEM - The Jerusalem Post ohlásil na sociálnej sieti nepríjemný hackerský útok na ich webovú stránku, ktorá mala nezvyčajnú správu v ilustračnom obrázku na hlavnej stránke.

slovakia

left justify in out

Izraelský denník The Jerusalem Post sa stal v pondelok ráno (3. 1.) terčom hackerského útoku, ktorý blokoval hlavnú stránku webového obsahu. Spravodajský obsah denníka bol nedostupný, namiesto toho sa zobrazovala ilustrácia s varovaním od Iránu. Stránka bola napadnutá v deň výročia zabitia najvyššieho iránskeho generála Qasema Soleimaniho. Obrázok znázorňuje raketu vypálenú z prstenca Qassema Soleimaniho smerom k izraelskému jadrovému reaktoru v Dimone.

 

 

„Sme si vedomí zjavného hacknutia našej webovej stránky spolu s vyhrážkou na Izrael,“ uviedol The Jerusalem Post. Mobilná aplikácia napadnutého denníka fungovala bez akýchkoľvek problémov. Iné média nehlásili žiadne útoky na ich webové stránky. Webová stránka The Jerusalem Post je opäť plne funkčná v čase písania článku. Nejde o prvý hackerský útok, ktorý denník zaznamenal. Podobný incident sa stal v máji 2020, kde sa ocitla ilustrácia horiaceho Tel Avivu. Túto nepríjemnú situáciu riešilo mnoho ďalších izraelských webových stránok.

 

 

Možno vás zaujme: Hackeri zastavili tlač stovky novinových titulov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies