Generálny prokurátor Maroš Žilinka o exprezidentovi PZ SR Lučanskom

NETKY.SK • 29 December 2020, 11:46 • 2 min
Generálny prokurátor Maroš Žilinka o exprezidentovi PZ SR Lučanskom

BRATISLAVA - Zistenia sú podľa neho jednoznačné.

slovakia

left justify in out

Zranenie bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského nebolo spôsobené inou osobou, vylúčený bol aj pokus o samovraždu. Na brífingu to uviedol generálny prokurátor Maroš Žilinka.

 

„Od prvého momentu zistenia zranenia až po pohovor vypovedal vždy rovnako,” uviedol Žilinka na margo Milana Lučanského, pričom potvrdil, že sa zranil pri páde. „Mechanizmus vzniku zranení korešponduje s tvrdením obvineného,” povedal. Zdôraznil tiež, že pri výkone väzby obvineného neboli porušené žiadne predpisy. Milan Lučanský je podľa Žilinku na cele umiestnený samostatne a s inými obvinenými a odsúdenými do kontaktu neprichádza.

 

Výzva 

 

Generálny prokurátor zároveň vyzval, aby bola rešpektovaná prezumpcia neviny Lučanského. „Ide o osobu, ktorá pre túto spoločnosť urobila aj veľa dobrého,” uviedol s tým, že medializácia dohadov o jeho zdravotnom stave bola zásahom do dôstojnosti obvineného.

 

Obvinený bývalý prezident Policajného zboru Lučanský sa zranil v prvej polovici decembra v Ústave na výkon väzby v Prešove. Následne podstúpil operáciu v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku. Cudzie zavinenie v tomto prípade vylúčil Zbor väzenskej a justičnej stráže aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Lučanského zadržali v rámci akcie Judáš, pričom ho obvinili z korupčnej trestnej činnosti. Špecializovaný trestný súd v nedeľu 6. decembra rozhodol o jeho väzobnom stíhaní.

 

Správu budeme aktualizovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies