Zverejnili videoklip k piesni The Promise hudobníka Chrisa Cornella

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 13:17 • 2 min
Zverejnili videoklip k piesni The Promise hudobníka Chrisa Cornella

BRATISLAVA - Fanúšikovia a fanúšičky zosnulého amerického hudobníka Chrisa Cornella si môžu pozrieť videoklip k piesni The Promise. Spevák v novinke prezentuje skladbu s gitarou. Okrem toho do videa zakomponovali aj množstvo záberov utečencov či bombardovania.

slovakia

left justify in out

Niekdajší líder kapely Soundgarden v apríli predstavil skladbu naživo v televíznej relácii The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Sprevádzal ho aj spoluhráč zo Soundgarden Matt Cameron. Výťažok z predaja skladby pôjde na konto Chris & Vicky Cornell Foundation, ktorá pomáha deťom v núdzi.

Cornell nahral pieseň pre film The Promise, ktorý sa dostal 21. apríla do amerických kín. V snímke režiséra Terryho Georgea si zahrali napríklad Oscar Isaac, Charlotte Le Bon alebo Christian Bale.

Muzikant sa podieľal aj na albume Johnny Cash Forever Words: The Music, ktorý ponúkne zhudobnenú poéziu legendárneho Johnnyho Casha. Dátum vydania nahrávky zatiaľ nie je známy.

Chris Cornell sa narodil 20. júla 1964 v Seattli. Preslávil sa najmä ako spevák a gitarista spomínanej kapely Soundgarden, ktorá vznikla v roku 1984 a patrila medzi priekopníkov grungeu. S formáciou vydal šesť štúdioviek, medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad Spoonman, Black Hole Sun či Black Rain.

 

S kapelou Audioslave uviedol na trh v rokoch 2002 až 2006 tri albumy a so skupinou Temple of the Dog zas v roku 1991 eponymnú nahrávku. Cornell, ktorý mal hlasový rozsah takmer štyri oktávy, sa venoval aj sólovej kariére.

 

Vydal albumy Euphoria Morning (1999), Carry On (2007), Scream (2009), Higher Truth (2015) či živú nahrávku Songbook (2011). Za skladbu The Keeper z filmu Kazateľ Kalašnikov (2011) ho nominovali na Zlatý glóbus. Je tiež spoluautorom a interpretom piesne You Know My Name z bondovky Casino Royale (2006). Americký dvojtýždenník Rolling Stone ho označil za deviateho najlepšieho speváka všetkých čias. Zomrel 17. mája vo veku 52 rokov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona