Federer sa do semifinále Wimbledonu nedostane, v poslednom sete dostal kanára

NETKY.SK • 8 Júl 2021, 10:34 • 2 min
Federer sa do semifinále Wimbledonu nedostane, v poslednom sete dostal kanára

LONDÝN- Cesta švajčiarskej tenisovej legendy sa dostala do predčasného konca, v štvrťfinálovom zápase nestačil na poľského tenistu Huberta Hurkacza

slovakia

left justify in out

Sen o 21.grandslame sa začína rozplývať

Tenisový fenomén a vzor mnohých budúcich tenistov si nedokázal poradiť s poliakom Hubertom Hurkaczom, ktorý podal skvelý výkon a zdolal Švajčiara pomerne jednoducho v troch setoch ( 6:3, 7:6, 6:0). 

Hurkacz sa v semifinále stretne s talianskym tenistom Matteom Berettinim, ktorý zdolal Francúza Felixa Augera-Aliassime

 

 

Pre Federera to bola rekordná osemnásta účasť vo štvrtfinále Wimbledonu, jediný z jeho konkurentov na turnaji sa k tomuto číslu približuje iba Novak Djokovič, ktorý je na čísle 12. Djokovič si postup do semifinále zaistil výhrou nad Maďarom Fucsovicsom 3:0 na sety. 

 

"Cieľ je hrať ďalej", Federer sa nepripravuje na koniec kariéry. Na pozápasovej tlačovke tradične vyzdvihol skvelých fanúšikov, poďakoval organizátorom turnaja a potvrdil, že jeho cieľom je pokračovať v jeho legedárnej tenisovej kariére. 

 

 

Na tlačovke sa humore priznal, " kľudne teraz by som si dal šlofíka, áno až tak som unavený". O jeho poturnajových plánoch prezradil, že sa bude sústrediť na rehabilitáciu a so svojím tímom sa rozhodne na ktorých ďalších turnajoch sa Roger zúčastní. 

 

 

Po dlhej 18-mesačnej pauze sa dokázal prebojovať do štvrtého kola Roland Garros, po ktorom ohlásil, že v turnaji nebude ďalej pokračovať, pretože sa chce sústrediť na jeho milovaný Wimbledon. Na Wimbledone sa jeho cesta turnajom skončila vo štvrťfinále, čo by bolo pre mnohých skvelým výsledkom ale sám Roger si určite predstavoval možno ešte o trošku lepší výsledok. 

Zaujímavosťou je, že švajčiarský expert trávnatého povrchu, prehral naposledy pomerom 3:0 na sety v roku 2008 s jeho odvekým rivalom a dobrým priateľom, Rafaelom Nadalom

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies