Zuzana Čaputová dôrazne vyzýva, aby sa v prípade exprezidenta policajtov určite nestalo toto

NETKY.SK • 30 December 2020, 14:47 • 2 min
Zuzana Čaputová dôrazne vyzýva, aby sa v prípade exprezidenta policajtov určite nestalo toto

Prezidentka Zuzana Čaputová sa vyjadrila k medializovanému pokusu o samovraždu generála Lučanského.

slovakia

left justify in out

Hlavná veliteľka Ozbrojených síl SR je presvedčená, že nie politici sú tu na to, aby určili, kto je vinný a kto je nevinný. Politici podľa nej rovnako nemajú vyhodnocovať dôkazy a taktiež by nemali ani v spoločnosti stupňovať napätie.

 

Zuzana Čaputová zdôraznila, podobne ako predseda vlády Igor Matovič, že ide o ľudskú tragédiu. Je presvedčená, že je nevyhnutné všetko poctivo vyšetriť. V slušnej spoločnosti skutočne musia platiť práva pre všetkých, vrátane práv na prezumpciu neviny.

 

 

Niekdajšia právnička tiež zdôraznila, že o vine a nevine vždy musí rozhodovať len súd a nie politici. Ako uviedli aj Hospodárske noviny, podľa hlavy štátu sa tiež nesmie stať, aby čin niekdajšieho šéfa policajtov slúžil „politickému nátlaku na ukončenie vyšetrovania káuz, ktoré súvisia s ohýbaním spravodlivosti z minulosti“. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies