Vladimíra Marcinková: Remišová spustila lavínu paranoje a čistiek v strane!

NETKY.SK • 31 August 2021, 12:27 • 2 min
Vladimíra Marcinková: Remišová spustila lavínu paranoje a čistiek v strane!

BRATISLAVA - Poslankyňa a členka predsedníctva strany Za ľudí Vladimíra Marcinková považuje návrhy predsedníčky Veroniky Remišovej o pozastavení výkonu práv členom frakcie strany za jasný signál toho, že sa ich chce v strane zbaviť.

slovakia

left justify in out

Tieto návrhy považuje za nedôstojné. Členovia skupiny okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej chcú ešte diskutovať so svojimi podporovateľmi v rámci strany v regiónoch. Marcinková ozrejmila, že dostala ponuky od viacerých politických strán.

 

img

 

"Dostala som ponuky z rôznych politických strán, keďže neskrývam sklamanie nad tým, kam smeruje strana Za ľudí," uviedla Marcinková počas tlačovej konferencie v parlamente. Remišová podľa nej spustila lavínu paranoje a čistiek v strane.

 

Prečítajte si: Vladimíra Marcinková: Veronika Remišová účelovo zmenila zloženie predsedníctva, aby stranu ovládla

 

Ak by Marcinková zo strany odišla, bolo by to pre ňu veľmi silné osobné sklamanie. Hovorí, že šéfka strany členov frakcie vytláča. "Rozprávame sa veľmi otvorene o možnostiach, pre mňa zatiaľ nie sú jasné." 

 

Nespokojní členovia okolo Kolíkovej chcú podľa Marcinkovej urobiť všetko preto, aby bola koalícia naďalej stabilná a aby mohla napĺňať ciele, preto sú vo svojich krokoch opatrní. "Blížime sa k tomu, aby sme sa rozhodli, ako ďalej." 

 

Poslanec a člen frakcie Tomáš Lehotský potvrdil, že všetky možnosti sú otvorené. Návrh Remišovej je podľa neho pokračovaním nezmyslených snáh vytláčať ľudí, ktorí stranu zakladali. Aj poslanec Ján Benčík povedal, že jeho odchod z klubu je reálnou možnosťou.

 

Súvisiaci článok: Veronika Remišová chce zmraziť práva členov Kolíkovej frakcie

 

Remišová v pondelok 30. 8. informovala, že navrhne predsedníctvu strany pozastavenie výkonu práv členov skupiny okolo Kolíkovej. Nemohli by pôsobiť v orgánoch strany a zúčastňovať sa na činnosti strany. Remišová tvrdí, že členovia frakcie koordinujú s konkurenčnými politickými stranami postup proti vlastnej strane. Jej návrh sa týka siedmich funkcionárov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies