Tour de France: Peter Sagan opäť predviedol úžasný výkon. Aj napriek zraneniam, finišoval v prvej desiatke!

NETKY.SK • 29 Jún 2021, 19:29 • 2 min
Tour de France: Peter Sagan opäť predviedol úžasný výkon. Aj napriek zraneniam, finišoval v prvej desiatke!

FOUGÉRES - Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) finišoval na piatom mieste v 4. etape na Tour de France, ktorá mala rovinatý profil a po 150 km vyvrcholila hromadným špurtom vo Fougéres.

slovakia

left justify in out

Víťazom sa stal Brit Mark Cavendish z tímu Deceuninck - Quick Step, ktorý v záverečnom špurte zdolal Francúza Nacera Bouhanniho (Arkéa-Samsic) a Belgičana Jaspera Philipsena (Alpecin-Fenix). 

 

Holanďan Mathieu van der Poel z tímu Alpecin-Fenix skončil dvanásty a udržal si žltý dres lídra pretekov o 8 sekúnd pred Francúzom Julianom Alaphilippom.

 

img

 

Cavendish prekvapil

Smutným hrdinom poslednej bretónskej etapy bol Belgičan Brent van Moer (Lotto Soudal), ktorý dlhé kilometre strávil v úniku a 250 metrov pred cieľom ho úplne vysileného dostihli šprintérski dravci.

Tridsaťšesťročný šprintérsky matador Cavendish po dlhých piatich rokoch pridal 31. víťazstvo v etape na Tour de France. Chýbajú mu už len tri triumfy, aby sa dorovnal rekordérovi Belgičanovi Eddymu Merckxakovi.

 

 

Cavendish pôvodne ani nemal štartovať na 108. ročníku Tour de France, ale nečakané cúvnutie Íra Sama Bennetta mu otvorilo cestu k účasti na najslávnejších etapových pretekoch, v ktorú už ani sám neveril. Celkovo od roku 2006 nezmar z Ostrova Man nazbieral už 152 triumfov v proficyklistike.

 

Sagan poskočil v bodovacej súťaži
Sagan vstupoval do 4. etapy doudieraný po páde v závere predchádzajúcej etapy, ale s odhodlaním zabojovať o víťazstvo, ktoré mu v pondelok doslova pretieklo pomedzi prsty.

 

Sagan sa v záverečnom kilometri držal v čelnej skupinke šprintérov, ale nie úplne vpredu a na víťazstvo tentoraz nemal nárok. V kombinácii s bodmi za ôsme miesto na šprintérskej prémii sa 31-ročný Slovák posunul na ôsmu priečku v bodovacej súťaži

 

img

 

Aktuálne vylepšil svoje konto na 48 bodov. Novým držiteľom zeleného dresu je Cavendish, ktorý má 89 bodov. Je to o 7 viac ako má druhý Alaphilippe, tretí je Austrálčan Michael Matthews s mankom 11 bodov.

V stredu čaká na pelotón Tour de France prvá z dvoch časoviek jednotlivcov. Meria 27,2 km a vyvrcholí v Lavale.
 

Súvisiaci článok: Tour de France: Sagan utržil pri páde hlboké rany na pravom boku a veľký hematóm



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies