Bohu sa nikto a nič nevyrovná

NETKY.SK • 19 Apríl 2021, 06:42 • 2 min
Bohu sa nikto a nič nevyrovná

O Bohu by sa mohla skomponovať miliarda piesní, ale nijaký text by ho celkom nevystihol.

slovakia

left justify in out

Dalo by sa o ňom skladať básne hoc aj do nekonečna, a stále by sa neminula inšpirácia.
Mohol by byť hlavnou postavou v každom románe, a aj tak by nikdy nebolo možné povedať, že sa téma vyčerpala.

 

Z ničoho stvoril svet

On je predsa Boh, ako by sa niekomu podarilo dokonale ho opísať?
Aj napriek tomu je snaha priblížiť sa mu a aspoň čiastočne dať do popredia niektoré z Jeho vlastností.
Okrem toho, že z ničoho stvoril svet a že o všetkom vie a nachádza sa všade, kam oko dovidí, ale aj tam, kde nedovidí, by sa jeho podstata dala vyjadriť v mierne zjednodušenej podobe.
Boh je ŠÚKL.


Je šťastie
Možno sa to nahlas neprizná, ale ľudské srdce je prirodzene stvorené tak, aby hľadalo viac. Človek môže byť spokojný v práci, mať fungujúcu rodinu s dokorán otvorenou náručou a aj nekolísajúce zdravie, ale i tak bude túžiť po niečom ďalšom. Z času na čas sa ozve duševný hlad, ktorý sa nedá utíšiť nijako inak, iba priblížením sa k Bohu, a potvrdí to ten, kto si to už odskúšal na vlastnej koži.

 

img

 

Nie, Boh síce nezaručuje, že vo vzťahu s Ním nájde človek odpoveď na každú otázku a že sa rozprávkovo rýchlo vyrieši akýkoľvek problém, ale sľubuje neutíchajúcu podporu a silu, ktorú nikto a nič nenalomí.


Je úprimný

Boh nikdy neklame. Vždy sa dá spoľahnúť, že neoklame a ani realitu nijako neprikrášli. Niekedy sa jeho slovo môže zdať tvrdé, ale v Jeho pravde nachádza človek úplnú slobodu. Keď poukáže na pochybenie alebo niečo, čoho by bolo dobré vzdať sa, robí to len pre dobro svojho stvorenia.


Je kráľ
Boh nepotrebuje ničiu radu. Vždy presne vie, čo, kedy a ako treba urobiť.
Občas sa môže javiť, akoby Jeho plán nedával žiaden zmysel, ale nakoniec vyjde najavo, že má všetko pod kontrolou. Aj najväčšia bolesť bude raz dávať zmysel a najmenšie kúsky ľudského príbehu do seba kráľovsky zapadnú.

 

Je láska

A napokon, Boh je láska. V schopnosti ľúbiť je absolútne neprekonateľný. On nemiluje slovom, ale ozajstným skutkom. Jeho láska nepozná hranicu, porazila dokonca aj smrť. Nie je toxická, naopak, ona lieči. Nie je sebecká, naopak, dáva slobodnú vôľu.
Nie je veľká, je obrovská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies