Vedenie NHL sa rozhodlo prerušiť sezónu pre obavy z koronavírusu

NETKY.SK • 12 Marec 2020, 19:38 • 2 min
Vedenie NHL sa rozhodlo prerušiť sezónu pre obavy z koronavírusu

USA - Vedenie zámorskej hokejovej NHL sa rozhodlo od dnešného dňa do odvolania prerušiť sezónu pre hrozbu koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Pôvodný program 

Do konca základnej časti súťaže zostáva odohrať 189 zápasov, desať z nich bolo na programe počas dnešnej noci. Oficiálna sezóna sa mala skončiť 5. apríla o dva dni neskôr sa mali začať vyraďovacie súboje.

 

img

 

"Vo svetle súčasného vývoja, po konzultáciách s lekárskymi odborníkmi a po konferenčnom hovore s Radou guvernérov NHL oznamuje, že prerušenie sa začína s platnosťou od štvrtkových duelov," uviedol komisár Bettman na oficiálnej stránke ligy.

 

img

 

V NBA už dvaja hráči 

Vedenie NHL tak nasledovalo basketbalovú NBA, ktorá prerušila sezónu v noci na štvrtok po tom, čo mal pozitívny test na koronavírus hráč Utahu Jazz Rudy Gobert z Francúzska. Neskôr potvrdili pozitívny test aj u jeho spoluhráča Donovana Mitchella.

 

Spoločné priestory

"Keďže s nimi (s NBA) naša súťaž zdieľa šatne a veľa ďalších priestorov a že teraz existuje možnosť, že by pozitívny test teoreticky mohol mať aj niekto z komunity NHL, už nie je vhodné pokračovať v zápasoch," povedal Bettman.

 

img

 

"Naším cieľom je obnoviť prevádzku hneď ako to bude možné. Tak, aby sme boli schopní dokončiť sezónu a udeliť Stanley Cup," dodal na záver.

 

img

 

Aj ostatné ligy 

Vo štvrtok prerušili sezóny aj bejzbalová MLB a futbalová MLS oznámila, že bude mať 30-dňovú nútenú prestávku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies