Zoo Bojnice má novú samicu pandy červenej

NETKY.SK • 9 Jún 2023, 13:00 • 2 min
Zoo Bojnice má novú samicu pandy červenej

BOJNICE - Novú samicu pandy červenej získala Národná zoologická záhrada Bojnice. Dostala meno Bambu, má približne 11 mesiacov a na Slovensko pricestovala zo slovinskej Zoo Ľubľana. Informovala o tom v piatok vedúca odboru marketingu a propagácie bojnickej zoo Andrea Klasová.

slovakia

left justify in out

Samicu získala bojnická zoo ešte v apríli na základe rokovaní s koordinátorom pre tento druh. "Volá sa Bambu, ale ošetrovatelia v Slovinsku ju volali aj Ola. Po prevoze 24. apríla strávila ešte nejaký čas u nás v karanténe, kde sme sledovali jej zdravotný stav. Momentálne ju už ale môžu vidieť návštevníci vo výbehu pandy červenej hneď na začiatku návštevníckej trasy," povedal vedúci zoologického úseku Národnej zoologickej záhrady Bojnice Andrej Duchoň.

 

Pôvodne boli v expozícii pandy červenej dva samce. Starší z nich však pre zhoršujúci sa zdravotný stav minulý rok uhynul. "Z tohto dôvodu sme sa začali zaujímať o možnosť získať do chovu samicu, čo sa nám napokon podarilo," ozrejmil Duchoň. Samcovi Maovi, ktorý má takmer osem rokov, tak od júna tohto roka robí spoločnosť samica Bambu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies